Welkom op de pagina van baby Emma.

We worden allemaal op dezelfde wereld geboren. Maar de plek waar je wieg staat is nog altijd bepalend voor de rest van je leven: niet overal krijgen baby’s en hun ouders een goede start. Daarom ondersteunt The Hunger Project moeders en hun mini’s wereldwijd. Zodat baby’s óveral op eigen kracht groot en sterk worden. Baby Emma doet mee aan The Baby Project en maakt nu al – zo klein ze is – verschil.

Baby Emma.

Julie en Michiel zijn de kersverse ouders van Emma, hun derde kindje. Emma Fleur Marie Munneke werd op 17 mei geboren. Ze vertellen over hun deelname aan The Baby Project:

“Omdat we alles hebben wat we ons maar kunnen wensen en omdat veel moeders en baby’s in de wereld het veel harder kunnen gebruiken dan wij, vragen we in plaats van een kraamkadootje voor óns, een bijdrage aan The Baby Project. Een prachtig project dat moeders en hun kleintjes ondersteunt in een goede start door onder andere het geven van voorlichting over gezonde voeding tijdens zwangerschap de eerste maanden van de baby. 

Super als we met elkaar kunnen bijdragen aan de gezondheid van moeders en baby’s aan de andere kant van de wereld.”

Draag bij: kleine baby, grote impact.

Met jouw bijdrage steun je direct en indirect  jonge ouders en hun baby’s in onze programmalanden, waar wij onder andere:

  • Zwangere vrouwen in Bangladesh voorlichting geven over het belang van gezonde voeding tijdens de belangrijke eerste 1000 dagen van een mensenleven;
  • Het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso controleren, en ingrijpen waar nodig;
  • Dorpsmoeders in Senegal opleiden, die vervolgens kookdemonstraties voor andere moeders organiseren;
  • Vrouwelijk leiders in Indiase dorpsraden trainen, die er onder andere op toezien dat de Angawadi’s (consultatiebureaus) goed functioneren;
  • De wonderboom Moringa met zeer voedzame bladeren promoten in o.a. Benin, Ethiopië en Malawi;
  • Gezondheidsklinieken in Ghana bouwen zodat zwangere vrouwen daar voor controles terecht kunnen en onder toezicht bevallen.

1000 dagen.

Vooral tijdens de eerste 1000 dagen van ons leven – geteld vanaf de eerste dag van de zwangerschap tot de tweede verjaardag – is goede voeding cruciaal. Het is de basis voor een gezonde groei en ontwikkeling, of van een blijvende, nooit meer in te halen achterstand. Daarom maakt The Hunger Project zich sterk voor gezonde voeding voor zwangere en borstvoedende vrouwen en jonge kinderen.

Kortom: belangrijk werk, en zo geven we overal waar we werken de nieuwe generatie een kans op een goede en gezonde start.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kan het geld worden ingezet voor verschillende projecten van The Hunger Project.

Donatieformulier
    Investeer in The Baby Project van Emma.