Op zoek naar een duurzaam kraamcadeau?

Op zoek naar een duurzaam kraamcadeau?

The Baby Project: een duurzaam kraamcadeau.

Een goed leven begint met goede voeding. Niet overal krijgen baby’s en jonge ouders kans op een goede start. Daarom ondersteunt The Hunger Project ouders en hun mini’s wereldwijd. Zodat baby’s óveral op eigen kracht groot en sterk worden. Ben jij ouder in spé? Gefeliciteerd! En wil je graag meedoen aan dit mooie project? Graag! Lees hieronder alle ins & outs.

Wat is The Baby Project?

Tijdens en na je zwangerschap krijg je vaak veel kraamcadeautjes en dat is natuurlijk heel erg fijn. Maar stel dat je aan je familie, vrienden en collega´s vraagt om in plaats van die kraamcadeaus – wellicht het zoveelste slabbetje of weer een knuffel – een bijdrage aan The Hunger Project te doen. Zo wordt de geboorte van jullie nieuwe aanwinst nóg specialer, doordat je een verschil maakt voor moeders, vaders en baby’s aan de andere kant van de wereld. Hoe geweldig is dat: een origineel, grenzeloos en duurzaam kraamcadeau! 

We hadden écht wel genoeg rompers en knuffels en wilden het anders doen.

Waarom is The Baby Project zo nodig?

In Nederland kunnen de meeste zwangere vrouwen met een gerust hart bevallen. We krijgen echo’s, worden goed in de gaten gehouden door verloskundigen en hebben toegang tot schoon water, vers opgemaakte ziekenhuisbedden en dokters als dat nodig is. Maar dat is niet overal zo.

Hoewel het aantal sterfgevallen onder kinderen tot 5 jaar wereldwijd gedaald is van 12,8 miljoen (1990) tot 5 miljoen (2021), maakt het nog altijd uit waar jouw wieg staat. Maar liefst 80% van deze 5 miljoen sterfgevallen onder de 5 jaar vindt namelijk plaats in Sub-Sahara-Afrika en Zuid-Azië. En wereldwijd hebben 148 miljoen kinderen onder de 5 jaar een blijvende groeiachterstand door ondervoeding (bronnen: World Health Organization en Verenigde Naties).

In landen als Senegal, Ghana, Oeganda, India of Bangladesh moeten zwangere vrouwen vaak lang lopen voordat ze bij een dokter zijn en weten ze niet altijd hoe het met hun gezondheid en die van hun kindje gaat. Of ze krijgen tijdens hun zwangerschap te weinig en te eenzijdig eten binnen, waardoor ze bevallen van een ondervoede baby. Via The Baby Project steun jij deze ouders voor, tijdens en na de geboorte.

Hoe werkt deelname aan The Baby Project?

Stap 1: Meld je aan Schrijf je in via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Stap 2: Tips Wij nemen contact met jou op en bespreken samen alles rondom jouw deelname. Inmiddels hebben wij heel wat baby’s mogen verwelkomen in The Baby Project en we delen graag onze tips & tricks.

Stap 3: Babypagina Wij maken voor jou een eigen online babypagina. Hierop staat een persoonlijk tekstje over jullie deelname, informatie over The Baby Project en een donatieformulier waarop familie, vrienden en kennissen hun bijdrage kunnen overmaken. Bekijk hier hoe zo’n pagina eruit ziet.

Stap 4: Spread the word Stel al je vrienden, familie en kennissen op de hoogte. Wil je tips over hoe je dat het beste kan doen? Die geven we je graag!

Kleine baby, grote impact.

Met jouw bijdrage steun je direct en indirect  jonge ouders en hun baby’s in onze programmalanden, waar wij onder andere:

  • Zwangere vrouwen in Bangladesh voorlichting geven over het belang van gezonde voeding tijdens de belangrijke eerste 1000 dagen van een mensenleven;
  • Het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso controleren, en ingrijpen waar nodig;
  • Dorpsmoeders in Senegal opleiden, die vervolgens kookdemonstraties voor andere moeders organiseren;
  • Vrouwelijk leiders in Indiase dorpsraden trainen, die er onder andere op toezien dat de Angawadi’s (consultatiebureaus) goed functioneren;
  • Gezonde voeding en het gebruik van lokale beschikbare superfoods – zoals moringa – promoten;
  • Gezondheidsklinieken in Ghana bouwen zodat zwangere vrouwen daar voor controles terecht kunnen en onder toezicht bevallen.

Kortom: belangrijk werk, en zo geven we overal waar we werken de nieuwe generatie een kans op een goede en gezonde start.

Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kan het geld worden ingezet voor verschillende projecten van The Hunger Project.

CHANGEMAKER

“Deze trainingen gaven me de kennis om ondervoeding te signaleren. Ondervoede kinderen brengen we naar het gezondheidscentrum. We volgen de kinderen voor en na de behandeling. En we blijven ouders adviseren om een terugval te voorkomen.”

Onderneemster en moeder Fati uit Burkina Faso volgde een training van The Hunger Project in gezondheid en voeding. Met die nieuwe kennis op zak adviseert zij nu haar dorpsgenoten, om zo ondervoeding bij kinderen tegen te gaan.

CHANGEMAKER

Partners van The Baby Project.

We worden allemaal op dezelfde wereld geboren, maar de plek waar je wieg staat is nog altijd bepalend voor de rest van je leven: niet overal krijgen baby’s en hun ouders een goede start. Wij slaan daarom graag de handen ineen met merken en bedrijven die The Baby Project een warm hart toedragen. Zo hadden we  samenwerkingen rondom Moederdag, waarin het geboortepostermerk MrStarsky van iedere verkochte poster een bedrag afdroeg aan The Baby Project, en Tiny Library haar dagomzet doneerde. En ook voedingsdoeken label Lemej Amsterdam droeg een percentage van haar verkoop af aan The Baby Project, evenals KipKep dat tijdens hun actiemaand “Greendays” deed voor iedere verkochte Woller. Wil jij ook samenwerken? Of wil je een verkennend gesprek? Neem contact met ons op.

The Baby Project in de media.

Bettina van City Mom tipt The Baby Project in een kraamcadeaulijst: “Als new mom krijg je heel veel kraamcadeautjes, maar waar heb je nou echt iets aan? Deze tien cadeaus wil je allemaal wel hebben! Via The Baby Project steun jij ouders voor, tijdens en na de geboorte. Een prachtig, grenzeloos én duurzaam kraamcadeau!

En de dames van Lady Lemonade schrijven: “Als je deze verhalen hoort besef je toch maar weer hoe goed wij het hebben in ons kleine kikkerlandje. En als we dan uiteindelijk hier bevallen zijn, dan worden we ook nog eens overstelpt door een eindeloze stroom kraamcadeaus. In plaats van dat je weer het zoveelste knuffeltje krijgt, kun je ook familie en vrienden vragen om juist een bijdrage te geven aan The Baby Project. Zo kun je zoveel andere mama’s weer helpen die het hard nodig hebben. Wij houden van dit soort kraamcadeau ideeën!”

MELD JE AAN

Wat is je voor- en achternaam?*


Hoe kunnen we contact met je opnemen?*

Wat is jouw uitgerekende datum?

Velden met een (*) zijn verplicht.

Kleintje op komst? Gefeliciteerd! Stel… je vraagt je familie, vrienden en collega’s om een bijdrage voor The Hunger Project in plaats van kraamcadeaus. Zo maakt jouw kleine een verschil voor baby’s én hun ouders aan de andere kant van de wereld. Misschien heb je al je draagdoek, box, bedje, boekjes en flesjes gekocht, gekregen of geleend. Kortom: zijn (bijna) alle babyspullen al in huis, maar ben je nog op zoek naar een origineel en duurzaam kraamcadeau? Doe dan mee met The Baby Project, een initiatief van The Hunger Project waarin wij jonge ouders en hun kroost wereldwijd ondersteunen. Belangrijk werk omdat verschil maken telt. Doe mee of doneer.

Doe mee aan The Baby Project!