Katakle: het netwerk.

Het Katakle investeerdersnetwerk zette zich in voor het einde van honger in Benin. Door te focussen op ondernemerschap, leiderschap en zelfredzaamheid. Door het mensen zélf te laten doen. Door zich langdurig te verbinden aan één land, waarmee we zichtbare resultaten boekten en impact konden laten zien. En met een inspirerend netwerk van ondernemers in Nederland, die investeerden vanuit een persoonlijke overtuiging.

Dit was Katakle. 2008 - 2022.

In 2008 reisde een groep Nederlandse ondernemers naar het West-Afrikaanse Benin. Op het strand ontwikkelden ze een plan een einde te maken aan honger in Benin, gebaseerd op de ‘Tipping point-theorie’ van Malcolm Gladwell. Investeerdersgroep Katakle was geboren, met aan de basis NPM Capital en ras-ondernemer Carel van Bemmelen. Carel: “Voor mij is de aanpak van The Hunger Project de enige die echt werkt. Door het mensen zelf te laten doen. Geen hand ophouden, maar uitgaan van zelfredzaamheid. Met die insteek wilde ik me concentreren op één land, Benin, zodat je echte resultaten kunt boeken en impact kunt laten zien.” Het netwerk is 14 jaar succesvol geweest, met aantoonbare structurele resultaten.

De investeerders.

Ons werk in Benin werd mogelijk gemaakt door een belangrijke groep Nederlandse investeerders. Naast de onmisbare financiële steun waren ze een bron van energie, contacten en inspiratie. Voor de investeerders leverde hun investering op de eerste plaats sociaal rendement op: via The Hunger Project bereikten ze veel impact. Vaak waren ze lange tijd betrokken en zagen ze met eigen ogen de impact van hun investering. Maar het gaf ze ook een (nieuw) netwerk en inzichten – zoals inspirerende voorbeelden van leiderschap en ondernemerschap. Een van die investeerders in Katakle is Boele de Jong, te zien in onderstaande video. Boele: “The Hunger Project is eigenlijk faciliterend, om mensen te laten doen wat ze zélf bedenken dat ze willen doen.”

Investeerdersnetwerk Katakle.

We zijn 14 jaar succesvol onderweg geweest met Katakle. De laatste 2 epicentra in Benin vierden in november 2022 hun zelfredzaamheidsfeesten. Dat betekent dat in totaal 284.740 mensen in 119 dorpen in Benin flinke vooruitgang hebben geboekt. En dat zij zelf doorwerken aan het einde van honger en armoede zonder The Hunger Project. Zelfredzaam worden gebeurt niet stilzwijgend, dan wordt er feest gevierd, groot feest. Zoals in 2018, toen 60 ondernemers met het Nederlands Blazersensemble afreisden om de zelfredzaamheid van Kissamey te vieren.

Geen hand ophouden, maar uitgaan van zelfredzaamheid.

INVESTEERDER

"Mijn Katakle-lidmaatschap was een schot in de roos. Ik ben meerdere keren naar Benin geweest, ook met mijn gezin. Om te kijken, te voelen en te proeven wat The Hunger Project daar in gang heeft gezet en heeft uitgebouwd."

Rick Volkers Volkers B.V.

Katakle in de spotlight.

Van interviews op radio en tv tot artikelen in dagbladen: investeerders in Katakle traden geregeld op als ambassadeur op in de media. Van Radio 1 tot de Volkskrant tot BNR Nieuwsradio. Ook zetten wij soms onze investeerders in de spotlight, door bijvoorbeeld aandacht op onze social media kanalen en het jaarmagazine. Kortom: The Hunger Project zette zich op tal van andere manieren in om zichtbaarheid te geven aan de betrokkenheid van ondernemers, bedrijven en stichtingen.

We vertellen je graag meer.

Meer weten over het werk van The Hunger Project? Of heb je interesse om met je bedrijf of stichting (opnieuw) onderdeel te worden van een ambitieus netwerk? Kijk dan eens of Game Changers iets voor je is. Dit nieuwe netwerk investeert de komende jaren in mens, dier en natuur rondom wildpark Zinave in Mozambique. Neem contact met ons op!

Stuur een terugbelverzoek.


Wat zijn jouw contactgegevens?*


Heb je een specifieke vraag?

Geen zorgen, we gebruiken je gegevens écht alleen om eenmalig jouw vraag te beantwoorden.
Sophie
Sophie ten Bokkel Huinink
Annemarie-de-Groot-Bakker-The-Hunger-Project.png
Annemarie de Groot-Bakker

Investeer in een wereld zonder honger.