Katakle: het netwerk.

Het Katakle investeerdersnetwerk zet zich in voor het einde van honger in Benin. Door te focussen op ondernemerschap, leiderschap en zelfredzaamheid. Door het mensen zélf te laten doen. Door zich langdurig te verbinden aan één land, waarmee we zichtbare resultaten boeken en impact kunnen laten zien. En met een inspirerend netwerk van ondernemers in Nederland, die investeren vanuit een persoonlijke overtuiging. Er is nog plek, sluit jij je aan?

Dit is Katakle.

In 2008 reisde een groep Nederlandse ondernemers naar het West-Afrikaanse Benin. Op het strand ontwikkelden ze een plan een einde te maken aan honger in Benin, gebaseerd op de ‘Tipping point-theorie’ van Malcolm Gladwell. Investeerdersgroep Katakle was geboren, met aan de basis NPM Capital en ras-ondernemer Carel van Bemmelen. Carel: “Voor mij is de aanpak van The Hunger Project de enige die echt werkt. Door het mensen zelf te laten doen. Geen hand ophouden, maar uitgaan van zelfredzaamheid. Met die insteek wilde ik me concentreren op één land, Benin, zodat je echte resultaten kunt boeken en impact kunt laten zien.” Inmiddels is het netwerk al 14 jaar succesvol, met aantoonbare structurele resultaten.

De investeerders.

Ons werk in Benin wordt mogelijk gemaakt door een belangrijke groep Nederlandse investeerders. Naast de onmisbare financiële steun zijn ze een bron van energie, contacten en inspiratie. Voor de investeerders levert hun investering op de eerste plaats sociaal rendement op: via The Hunger Project bereiken ze veel impact. Vaak zijn ze lange tijd betrokken en hebben ze met eigen ogen de impact van hun investering gezien. Maar het geeft ze ook een (nieuw) netwerk en inzichten – zoals inspirerende voorbeelden van leiderschap en ondernemerschap. Een van die investeerders in Katakle is Boele de Jong, te zien in onderstaande video. Boele: “The Hunger Project is eigenlijk faciliterend, om mensen te laten doen wat ze zélf bedenken dat ze willen doen.”

Investeerdersnetwerk Katakle.

We zijn nu veertien jaar succesvol onderweg met Katakle. Negen van de door Katakle geadopteerde epicentra zijn inmiddels al zelfredzaam, drie worden er nog door Katakle gefinancierd. Zij maken grote stappen op weg naar zelfredzaamheid. Zelfredzaam worden gebeurt niet stilzwijgend, dan wordt er feest gevierd, groot feest. Zoals in 2018, toen 60 ondernemers met het Nederlands Blazersensemble afreisden om de zelfredzaamheid van Kissamey te vieren. We investeren als netwerk nog tot in 2022 de resterende 3 epicentra zelfredzaam zijn. 

Geen hand ophouden, maar uitgaan van zelfredzaamheid.

INVESTEERDER

"Mijn Katakle-lidmaatschap was een schot in de roos. Ik ben meerdere keren naar Benin geweest, ook met mijn gezin. Om te kijken, te voelen en te proeven wat The Hunger Project daar in gang heeft gezet en heeft uitgebouwd."

Rick Volkers Volkers B.V.

financiering

Het Katakle netwerk.

Trek met ons en vooral met de gemeenschappen in Benin op, om dit belangrijke werk samen af te maken – we hebben tot 2022! Interesse? Neem contact op met onze connector Annemarie de Groot-Bakker (zie voor meer informatie onderaan deze pagina).

icoontje-netwerk

Wat krijg je terug?

Netwerk, inspiratie en impact: je maakt het verschil voor een betere wereld. Je kunt je mee op investeerdersreis naar Benin en de mensen die het verschil maken zelf ontmoeten. We houden je blijvend op de hoogte: via nieuwsbrieven en rapportages. Ontmoet mede-investeerders op inspirerende bijeenkomsten. En: The Hunger Project organiseert regelmatig evenementen waar je ook relaties en introducés voor kunt uitnodigen. Jouw bedrijf/jij draagt bij aan een betere wereld en kan dit opnemen in het MVO beleid

icoon-sociaal-rendement

Investeer met belastingvoordeel.

Investeer je als bedrijf vanuit een BV of NV, dan kun je de gift aftrekken van de winst. Investeer je privé – of als zzp’er, VOF of maatschap dan mag je de gift zonder drempel van de inkomstenbelasting in box 1 aftrekken.

The Hunger Project heeft de ANBI status en het CBF-keurmerk, en wordt consequent hoog beoordeeld op transparantie en impact, lees er meer over.

Katakle in de spotlight.

Van interviews op radio en tv tot artikelen in dagbladen: investeerders in Katakle treden geregeld op als ambassadeur op in de media. Van Radio 1 tot de Volkskrant tot BNR Nieuwsradio. Ook zetten wij soms onze investeerders in de spotlight, door bijvoorbeeld aandacht op onze social media kanalen en het jaarmagazine. Kortom: The Hunger Project zet zich op tal van andere manieren in om zichtbaarheid te geven aan de betrokkenheid van ondernemers, bedrijven en stichtingen.

Annemarie de Groot Bakker Connector The Hunger Project

Meer weten over The Hunger Project of Odisha’s 100? Of je aansluiten bij dit investeerdersnetwerk? Neem contact op met Annemarie de Groot-Bakker.


Wat zijn jouw contactgegevens?*


Heb je een specifieke vraag?

Geen zorgen, we gebruiken je gegevens écht alleen om eenmalig jouw vraag te beantwoorden.

Annemarie vertelt je graag meer.

Meer weten over het werk van The Hunger Project in Benin of Katakle, het investeerdernetwerk dat een einde aan honger in Benin financieel mogelijk maakt? Neem contact op met Annemarie de Groot-Bakker.

Annemarie de Groot Bakker Connector The Hunger Project

Stuur Annemarie een terugbelverzoek.


Wat zijn jouw contactgegevens?*


Heb je een specifieke vraag?

Geen zorgen, we gebruiken je gegevens écht alleen om eenmalig jouw vraag te beantwoorden.

Investeer in ondernemersnetwerk Katakle.