Een wereld zonder honger, het kan wél!

Een wereld zonder honger, het kan wél!

Ontmoet onze investeerders.

Onmisbaar voor The Hunger Project zijn de mensen die samen met ons optrekken naar het einde van honger. Tientallen ondernemers, bedrijven, stichtingen, (vermogens)fondsen en particulieren maken ons werk mogelijk. Ze openen hun netwerk, dragen bij aan een specifieke regio of sluiten zich aan bij een netwerk, zoals Game Changers voor Mozambique of Odisha’s 100 voor India. We stellen ze graag aan je voor. 

De investeerders zijn een belangrijk onderdeel van The Hunger Project. Naast de onmisbare financiële steun zijn ze een bron van energie, contacten en inspiratie. Voor de investeerders levert hun investering op de eerste plaats sociaal rendement op: via The Hunger Project bereiken ze veel impact. Vaak zijn ze lange tijd betrokken en hebben ze met eigen ogen de impact van hun investering gezien. Maar het geeft ze ook een (nieuw) netwerk en inzichten – zoals inspirerende voorbeelden van leiderschap en ondernemerschap.

INVESTEERDERS IN BEELD

De Nationale Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld – waaronder The Hunger Project. Sinds 2011 mogen wij ons beneficiënt van de loterij noemen.

Delicia-directeur Bernd Postma: “Wij ondersteunen de komende 3 jaar het werk in epicentrum Adomfe in Ghana. Het doel is dat Adomfe over 3 jaar zelfredzaam is. Ik hoop dat meer bedrijven dit soort initiatieven zullen omarmen.”

Sinds 2008 investeert familiebedrijf Zandbergen via onze ondernemersnetwerken in een wereld zonder honger. Charlotte en Barbara Zandbergen over hun betrokkenheid: “The Hunger Project mobiliseert mensen om zelf in actie te komen. De drive moet echt uit henzelf komen. Eigenlijk hetzelfde als ondernemen.”

Vivera, een van de grootste producenten van vleesvervangers in Europa, investeert in het herstel van het Gewocha bos in Ethiopië. Waarom is juist dit project waardevol voor Vivera? CEO Willem van Weede: “Het is belangrijk je zichtbaar verantwoordelijk te voelen over de voedingsketen. Breder dan de producten die je zelf in- en verkoopt. Voeding is een wezenlijk wereldvraagstuk.”

Ondernemer Michiel Witteveen is hij al meer dan 10 jaar betrokken bij The Hunger Project en lanceerde met Blokker een uniek koffiecup-recycleprogramma, gekoppeld aan The Hunger Project: “Zo’n investering in het einde van honger geeft direct rendement – niet in de vorm van geld, maar doordat je mensen direct helpt.”

Rob van der Laan is Managing Partner van NewPort Capital en tevens founding partner van ons Game Changers investeerdersnetwerk. “Ik heb The Hunger Project leren kennen als een goed doel met een heldere doelstelling; mensen komen lokaal zelf in actie. Er is niets over de top, het is een efficiënte organisatie met betrokken mensen, met een bewezen effectieve aanpak.”

Ook meedoen?

Bekijk hier de samenwerkingsmogelijkheden:

Of neem contact op met connector Annemarie de Groot-Bakker. Nodig haar vooral uit voor een (digitale) kop koffie en een goed gesprek.

ONZE INVESTEERDERS

Donateur of investeerder?

Woorden doen er toe. Daarom noemen wij mensen die ons werk financieren geen donateurs, maar investeerders. Niet omdat je een financieel rendement terugkrijgt. Maar wel omdat jouw investering in ons werk een sociaal rendement oplevert: maatschappelijke impact. Je bent daarmee dan ook aandeelhouder van ons resultaat.

Voor ons neigt de term ‘donateur’ iets teveel naar liefdadigheid en afhankelijkheid. En dat is per definitie wat wij niet willen. Omdat wij een gelijkwaardige samenwerkingsrelatie zien tussen mensen met honger die zelf hun situatie verbeteren, het team van The Hunger Project én diegenen die dit werk financieel mogelijk maken.

Investeer in een wereld zonder honger.