Nationale Postcode Loterij en The Hunger Project.

De Nationale Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld waaronder The Hunger Project. Sinds 2011 mogen wij ons beneficiënt van de Postcode Loterij noemen. De loterij steunt ons werk elk jaar met €500.000.

De grootste goede doelen loterij van Nederland.

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks  148 goede doelen

Jaarlijkse steun.

De deelnemers van de Postcode Loterij maken zóveel belangrijk werk mogelijk. Want The Hunger Project en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. Met onze vaste bijdrage van 500.000 euro kunnen wij blijven werken aan het einde van honger. En blijven investeren in mensen – zodat zij zélf hun situatie kunnen veranderen. 

Wereldwijde speler.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Tekst loopt door onder de foto. 

De deelnemers van de Postcode Loterij maken zóveel belangrijk werk mogelijk.

INVESTEERDER

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken.

INVESTEERDER

Nationale-Postcode-Loterij-en-The-Hunger-Project-Goed-Geld-Gala-2020-Foto-Roy-Beusker

Extra project: de "wonderboom" moringa.

The Hunger Project boekte met de wonderboom ‘moringa’ in Benin succes in de strijd tegen honger. Dankzij een extra bijdrage van bijna 1,3 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij konden we dat opschalen naar Ethiopië, Oeganda en Malawi.

Daarmee kon The Hunger Project in 17 epicentra in Ethiopië, Malawi en Oeganda aan de slag met zaden, stekjes, boompjes, kwekerijen, demonstratietuinen en kookworkshops. We legden 9 werkplaatsen aan waar moringabladeren worden verwerkt tot poeder, met de hand of machinaal, en waar inmiddels geld wordt verdiend met de verkoop van flesjes en zakjes poeder. En we bereikten 7 miljoen mensen met informatie over de kracht van moringa en de noodzaak van goede voeding via radio, televisie, billboards en grootschalige voorlichtingsbijeenkomsten. 

Investeer ook in het einde van honger.