Nationale Postcode Loterij en The Hunger Project.

De Nationale Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld waaronder The Hunger Project. Sinds 2011 mogen wij ons beneficiënt van de Postcode Loterij noemen. De loterij steunt ons werk elk jaar met €500.000.

De grootste goede doelen loterij van Nederland.

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. De loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat tenminste 40% van de lotprijs bestemd is voor 105 goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur, waaronder The Hunger Project.

Herstel van Nederlandse biodiversiteit, het tegengaan van corruptie en straffeloosheid in Afrikaanse landen, hulp voor slachtoffers van seksueel geweld wereldwijd en zo verder: er wordt zóveel belangrijk werk mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij. Met onze vaste bijdrage van 500.000 euro kunnen wij blijven werken aan het einde van honger. En blijven investeren in mensen – zodat zij zélf hun situatie kunnen veranderen. 

Wereldwijde speler.

Novamedia/Postcode Loterijen is de één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. En de Postcode Loterij is ook actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zweden – de laatste steunt The Hunger Project Zweden.

Meespelen met de Postcode Loterij.

Door mee te spelen in de Nationale Postcode Loterij steun je onder meer The Hunger Project. Koop hier een lot!

Tekst loopt door onder de foto. 

De deelnemers van de Postcode Loterij maken zóveel belangrijk werk mogelijk.

INVESTEERDER

Novamedia/Postcode Loterijen is de één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen.

INVESTEERDER

Nationale-Postcode-Loterij-en-The-Hunger-Project-Goed-Geld-Gala-2020-Foto-Roy-Beusker

Extra project: de "wonderboom" moringa.

The Hunger Project boekte met de wonderboom ‘moringa’ in Benin succes in de strijd tegen honger. Dankzij een extra bijdrage van bijna 1,3 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij konden we dat opschalen naar Ethiopië, Oeganda en Malawi.

Daarmee kon The Hunger Project in 17 epicentra in Ethiopië, Malawi en Oeganda aan de slag met zaden, stekjes, boompjes, kwekerijen, demonstratietuinen en kookworkshops. We legden 9 werkplaatsen aan waar moringabladeren worden verwerkt tot poeder, met de hand of machinaal, en waar inmiddels geld wordt verdiend met de verkoop van flesjes en zakjes poeder. En we bereikten 7 miljoen mensen met informatie over de kracht van moringa en de noodzaak van goede voeding via radio, televisie, billboards en grootschalige voorlichtingsbijeenkomsten. 

Investeer ook in het einde van honger.