Rick Volkers en The Hunger Project.

Volkers bv is al meer dan 10 jaar trots lid van investeerdersnetwerk Katakle. Het  maatschappelijk betrokken familiebedrijf Volkers bv. verzorgt al bijna 100 jaar het verpakkingsproces van klanten als Jumbo, Van Dobben, Spar, Super Unie, Johma en vele anderen. Van A-merk tot huismerk: Volkers verzorgt het traject van een allereerste ontwerp tot mooie eindresultaten in het schap en online. Eigenaar Rick Volkers vertelt over zijn betrokkenheid bij The Hunger Project. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Ruim 10 jaar geleden wilden we maatschappelijker verantwoord ondernemen. Ik zocht naar een manier om handen en voeten te geven aan mijn betrokkenheid bij het milieu, duurzaamheid en de wereld. 

Katakle netwerk.

Via via kwam ik in aanraking met het investeerdersnetwerk Katakle – de groep die het werk van The Hunger Project Benin heeft omarmd. Ik raakte enthousiast en besloot om met Volkers bv lid te worden van het netwerk.

In het diepe springen.

Nu, 10 jaar later, kan ik zeggen dat het een schot in de roos was. Ik ben meerdere keren naar Benin geweest, ook met mijn gezin. Om te kijken, te voelen en te proeven wat The Hunger Project daar in gang heeft gezet en heeft uitgebouwd.

Tekst loopt door onder de foto. 

Mijn lidmaatschap van netwerk Katakle was een schot in de roos.

INVESTEERDER

"Wil je als ondernemer meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, ga dan vooral in gesprek met The Hunger Project."

Rick Volkers
Volkers B.V.

INVESTEERDER

Rick-Volkers-investeerder-The-Hunger-Project
Rick-Volkers-investeerder-The-Hunger-Project-mb

Onder de indruk van Benin.

Ik vind het prettig om te zien wat er met het geld gedaan wordt dat we samen investeren met Katakle. Seeing is believing. Ik was zwaar onder de indruk van de epicentra in Benin. En van de vrouwen die dat omarmen, microkrediet krijgen en er goeie dingen mee doen – zoals het stimuleren van ondernemerschap, scholing voor kinderen en goede voorzieningen voor hygiëne. Het heeft ongelooflijk veel indruk op me gemaakt.

Waanzinnig enthousiast.

Het lidmaatschap van Katakle heeft mij veel gebracht. Ik ben waanzinnig enthousiast. Het programma van The Hunger Project werkt écht. En het is ook nog eens een heel leuk netwerk. Ik nodig elke ondernemer die met vraagstukken rond maatschappelijk verantwoord ondernemen worstelt, uit om bij The Hunger Project te komen luisteren naar hoe zij het doen en hoe ze het organiseren. Je zult er geen spijt van krijgen.”

Investeer ook in het einde van honger.