Sport mee voor een wereld zonder honger.

Sport mee voor een wereld zonder honger.

The Zero Hunger Games: sporten voor een wereld zonder honger.

Onder de vlag van The Zero Hunger Games kan iedere sportclub- of fan zich met een sportief evenement inzetten voor een goed doel: een wereld zonder honger. De opbrengst van deze sportevents gaan naar het werk van The Hunger Project: een CBF Erkend Goed Doel dat in 13 programmalanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt aan het einde van honger. Bekijk hieronder alle events, sport mee of organiseer jouw eigen Zero Hunger Game.

100 dagen lang roeit José Cubo zoveel mogelijk gesponsorde kilometers thuis op zijn roeimachine. Het doel: op 18 mei een mooie cheque overhandigen aan The Hunger Project.
Annabelle Vos en Julie Wakkie willen niet alleen de top van Mount Toubkal in Marokko bereiken, maar ook along the way up € 5.000 ophalen voor het werk van The Hunger Project in India.
Op Hemelvaartsdag strijden tientallen Business Teams om de winst bij voetbalclub RODA ’23 in Amstelveen. De opbrengst gaat naar een nieuw project van The Hunger Project in Mozambique.
Tientallen medewerkers van Informa lopen jaarlijks samen een mooie route in en rondom Amsterdam, en halen zo geld op voor een wereld zonder honger.

20 november 2022, Spanje

Eric Altmann liep El Camino de Santiago, oftewel ‘de weg naar Santiago de Compostella’: één van de oudste pelgrimsroutes ter wereld – en liet zich sponsoren. De opbrengst: € 1.005.

Afgerond

Sponsorloop Junior Campus

Zomer 2021, Hilversum

84 leerlingen uit groep 3 t/m 7 van de Junior Campus in Hilversum renden zich de kleine benen uit het lijf tijdens een zonnige sponsorloop – georganiseerd door ouder Floor Cleef. De opbrengst: ruim € 2.500.

B2B hardloop evenement van 5 of 10 kilometer, kidsrun én wandeltocht vanuit het Olympisch Stadion door Amsterdam. 12 edities haalden samen ruim € 1.850.000 op voor een wereld zonder honger.
In estafettevorm legden tientallen teams, van jong tot oud, een uitdagende hardlooproute van 100 kilometer af door de gemeente Sudwest Fryslân. Maar liefst 8 edities haalden ruim € 1 miljoen op.
Fanatieke fietser Jan van Andel liet zich sponsoren en reed maar liefst 60.000 kilometer: dat is 1,5 keer de wereld rond! Daarmee haalde hij € 71.570 op voor The Hunger Project Benin.
6 loopvrienden hielden hun conditie en vriendschap op peil door flink wat kilometers samen te hardlopen – en zich hiervoor te laten sponsoren! De opbrengst: ruim € 60.000.

Jouw sportevent in dit rijtje?

DOE JE MEE?

“Onze ambitie is groot: we hopen dat dit initiatief uitgroeit tot een landelijk concept, waarbij iedere sportclub en sportfanaat in Nederland kan aanhaken. Van fierljeppen tot hockey en van korfbal tot tennis: samen sporten we voor een wereld zonder honger.”

Hilke Jansen
Voorzitter Stichting The Zero Hunger Games

Organiseer een eigen Zero Hunger Game.

Onder de vlag van The Zero Hunger Games kan iedere sportclub- of fan zich met een sportief evenement inzetten voor het goede doel: een wereld zonder honger. Wij supporten vanaf de zijlijn en juichen je toe tot aan de finish. In 2022 zijn wij gestart met een voetbaltoernooi voor Business Teams in Amstelveen. Maar onze ambitie is groot: we hopen dat dit initiatief uitgroeit tot een landelijk sportevent, waarbij iedere sportclub in Nederland kan aanhaken. Wil jij jouw eigen Zero Hunger Game organiseren? Neem dan contact op met Hilke Jansen, voorzitter van Stichting The Zero Hunger Games.

Over The Hunger Project.

De opbrengsten van alle sportevents gaan naar The Hunger Project; een internationale non-profit organisatie en CBF Erkend Goed Doel dat in 13 programmalanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt aan het einde van honger. In al die landen investeren zij in de kracht en ontwikkeling van mensen op veel verschillende thema’s zoals voedselzekerheid, landbouw en gezondheid. Lees hier meer over The Hunger Project.

Van fierljeppen tot hockey en van korfbal tot tennis: samen sporten we honger de wereld uit.