Sport mee voor een wereld zonder honger.

Sport mee voor een wereld zonder honger.

The Zero Hunger Games: sporten voor een wereld zonder honger.

Onder de vlag van The Zero Hunger Games zetten sportfanaten, bedrijven, vriendengroepen en sportclubs zich met een sportief evenement in voor een goed doel: een wereld zonder honger. De opbrengst van deze sportevents gaan naar het werk van The Hunger Project: een CBF Erkend Goed Doel dat in 13 programmalanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt aan het einde van honger. Bekijk alle events, sport mee of organiseer jouw eigen Zero Hunger Game.

Voetballen voor Zero Hunger: 27 Business Teams nemen het tegen elkaar op op de velden van RODA ’23 in Amstelveen. De opbrengst van dit voetbaltoernooi voor bedrijven gaat naar het werk van The Hunger Project Mozambique.
Ter ere van het 100-jarige bestaan van voetbalclub RODA ’23, kwam het bekende YouTube-elftal Creators FC in actie. Van de ticketopbrengst ging € 5 per kaartje naar The Hunger Project. Samen met de loterijopbrengst leverde dit ruim € 7.000 op voor The Hunger Project.
Door middel van sportieve activiteiten wekten 90 medewerkers van de bedrijven uit de MeeMaken groep samen energie op én zamelden zij € 6.000 in voor het herstel van het Gewocha bos in Ethiopië.
120 medewerkers van Informa liepen dit jaar samen 5 of 10 kilometer door de natuur van Zuid-Kennemerland en lieten zich sponsoren voor The Hunger Project.
100 dagen lang roeide José Cubo zoveel mogelijk gesponsorde kilometers thuis op zijn roeimachine. Daarmee haalde hij € 2.300 op voor The Hunger Project.
Op Hemelvaartsdag streden bijna 400 medewerkers van 32 bedrijven om de winst bij voetbalclub RODA ’23 in Amstelveen. De opbrengst van € 70.000 gaat naar een nieuw project van The Hunger Project in Mozambique.
Annabelle Vos en Julie Wakkie bereikten niet alleen de top van Mount Toubkal in Marokko, maar haalden ook along the way up bijna € 6.000 op voor het werk van The Hunger Project in India.

20 november 2022, Spanje

Eric Altmann liep El Camino de Santiago, oftewel ‘de weg naar Santiago de Compostella’: één van de oudste pelgrimsroutes ter wereld – en liet zich sponsoren. De opbrengst: € 1.005.

Afgerond

Sponsorloop Junior Campus

Zomer 2021, Hilversum

84 leerlingen uit groep 3 t/m 7 van de Junior Campus in Hilversum renden zich de kleine benen uit het lijf tijdens een zonnige sponsorloop – georganiseerd door ouder Floor Cleef. De opbrengst: ruim € 2.500.

B2B hardloop evenement van 5 of 10 kilometer, kidsrun én wandeltocht vanuit het Olympisch Stadion door Amsterdam. 12 edities haalden samen ruim € 1.850.000 op voor een wereld zonder honger.
In estafettevorm legden tientallen teams, van jong tot oud, een uitdagende hardlooproute van 100 kilometer af door de gemeente Sudwest Fryslân. Maar liefst 8 edities haalden ruim € 1 miljoen op.
Fanatieke fietser Jan van Andel liet zich sponsoren en reed maar liefst 60.000 kilometer: dat is 1,5 keer de wereld rond! Daarmee haalde hij € 71.570 op voor The Hunger Project Benin.
6 loopvrienden hielden hun conditie en vriendschap op peil door flink wat kilometers samen te hardlopen – en zich hiervoor te laten sponsoren! De opbrengst: ruim € 60.000.

Jouw sportevent in dit rijtje?

DOE JE MEE?

“Onze ambitie is groot: we hopen dat The Zero Hunger Games uitgroeit tot een landelijk concept, waarbij iedere sportclub en sportfanaat in Nederland kan aanhaken. Van fierljeppen tot hockey en van korfbal tot tennis: samen sporten we voor een wereld zonder honger. Organiseer jij ook een eigen Game?”

Sophie ten Bokkel Huinink
Connector The Hunger Project

Organiseer een eigen Zero Hunger Game.

Onder de vlag van The Zero Hunger Games kan ieder sportfanaat, bedrijf, vriendengroep en sportclub zich met een sportief evenement inzetten voor het goede doel: een wereld zonder honger. Wij supporten vanaf de zijlijn en juichen je toe tot aan de finish. Onze ambitie is groot: we hopen dat dit initiatief uitgroeit tot een landelijk sportevent, waarbij iedere sportclub in Nederland kan aanhaken. Wil jij jouw eigen Zero Hunger Game organiseren? Neem dan contact op met Sophie ten Bokkel Huinink, connector bij The Hunger Project.

Over The Hunger Project.

De opbrengsten van alle sportevents gaan naar The Hunger Project; een internationale non-profit organisatie en CBF Erkend Goed Doel dat in 13 programmalanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt aan het einde van honger. In al die landen investeren zij in de kracht en ontwikkeling van mensen op veel verschillende thema’s zoals voedselzekerheid, landbouw en gezondheid. Lees hier meer over The Hunger Project.

Van fierljeppen tot hockey en van korfbal tot tennis: samen sporten we honger de wereld uit.