Frequently Asked Questions: voetbaltoernooi The Zero Hunger Games.

Waar en wanneer vindt het voetbaltoernooi van The Zero Hunger Games plaats? Uit hoeveel mensen bestaat een team, en waar gaat de opbrengst naartoe? En: is het eigenlijk wel leuk om mee te doen als je niet echt goed kunt voetballen? Lees het allemaal in onze FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Absoluut, en wel op Hemelvaartsdag: 9 mei 2024. We verwelkomen alle deelnemende teams en hun supporters vanaf 10.00 uur bij voetbalclub R.K.S.V. RODA ’23 in Amstelveen. De eerste wedstrijden starten om 11.00 uur.

Op 9 mei 2024 (Hemelvaartsdag) bij voetbalclub R.K.S.V. RODA ’23 in Amstelveen. Het adres is: Noorddammerweg 48-C, 1187 ZT Amstelveen. Er is voldoende parkeergelegenheid bij RODA '23.

We verwelkomen alle deelnemende teams en hun supporters vanaf 10.00 uur, de eerste wedstrijden starten om 11.00 uur. Teams die eerste ronde spelen; graag uiterlijk 10.30 uur verzamelen.

Bekijk het speelschema hier. 

10:00 - 11:00 uur Ontvangst.

 • Opening van het toernooi.
 • Teams die eerste ronde spelen; graag uiterlijk 10.30 uur verzamelen.
 • Bekijk het speelschema hier om te zien hoe laat jouw team de eerste wedstrijd aftrapt.

11:00 - 17:00 uur Toernooi.

 • Aftrap van de eerste wedstrijden.
 • Voetbalwedstrijden.
 • Borrel en muziek op het terras.
 • Finalewedstrijd.

17:00 - 20:00 uur BBQ.

 • Prijsuitreiking.
 • Opbrengst voor The Hunger Project wordt bekend gemaakt.
 • BBQ en live muziek.
 • Loterijtrekking.

Het speelschema staat voor jullie klaar in Tournify. Download de app in de Google Play Store en Apple App Store. Vul bij ‘Zoek toernooi’ The Zero Hunger Games 2024 in. Dan kom je uit bij de toernooipagina, en kun je zien hoe laat jouw team de eerste wedstrijd aftrapt.

Het inschrijfgeld voor het voetbaltoernooi van The Zero Hunger Games is per team € 1.100 exclusief btw. Stichting The Zero Hunger Games is belastingplichtig.

Dit is exclusief een horecapakket (BBQ + 4 drankjes voor 10 personen) ter waarde van € 400. Mochten jullie voor meer dan 10 personen een horecapakket willen bestellen dan bedragen de kosten € 40 extra p.p.

Het voetbaltoernooi van The Zero Hunger Games wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers onder leiding van José Cubo: zij steken al hun tijd en energie in de organisatie zonder daarvoor betaald te worden. Ook veel sponsoren verlenen kosteloos hun medewerking aan het voetbaltoernooi. De organisatiekosten die wel gemaakt worden, neemt hoofdsponsor NewPort Capital op zich. Ook RODA ’23 maakt als galante gastheer dit voetbaltoernooi met liefde mogelijk.

Alle inschrijfgelden (€ 1.100 per team) van het voetbaltoernooi gaan naar het werk van The Hunger Project. Ook 25% van de kantineomzet van deze dag gaat naar The Hunger Project.

The Hunger Project is een CBF Erkend Goed Doel dat in 13 programmalanden werkt aan het einde van honger. In al die landen investeren zij in de kracht en ontwikkeling van mensen, op veel verschillende thema’s zoals voedselzekerheid, landbouw en gezondheid.

Alle opbrengsten van het voetbaltoernooi gaan naar een bijzonder project in Mozambique: Game Changers. The Hunger Project ondersteunt in Mozambique de gemeenschappen (Malindile & Maculuve) rond het Zinave National Park om hun eigen leefomstandigheden blijvend te verbeteren.

Meer weten over The Hunger Project en wat zij doen? Bekijk hun website.

We spelen 7 tegen 7 (1 keeper, 6 spelers waarvan 1 teamcaptain), maar je kunt natuurlijk net zoveel spelers meenemen als je zelf wilt. Er mag doorlopend gewisseld worden.

Het voetbaltoernooi van The Zero Hunger Games is er voor iedereen met een sportief hart voor een goed doel. Ook jonge sporters zijn welkom. We hanteren een minimumleeftijd van 16 jaar. Er zijn geen extra activiteiten voor jongere kinderen op het terrein aanwezig, maar een balletje trappen kan altijd!

Het voetbaltoernooi van The Zero Hunger Games is opgezet als bedrijventoernooi, maar iedereen is meer dan welkom om mee te sporten voor een wereld zonder honger. Ben je een vriendenvoetbalteam? Een buurtclub? Of een eenmanszaak die met klanten zich wil inzetten voor een goed doel? Schrijf je in!

No worries, dat speelt bij meer teams.  Sowieso gaat het een hele gezellige dag worden, voor een heel goed doel – dus leuk wordt het in ieder geval.

De wedstrijden worden gespeeld volgens de KNVB vastgestelde regels. Het hervatten van het spel na een uitbal vindt plaats door intrappen in plaats van ingooien. Bekijk voor alle regels ook even het toernooireglement.

We spelen 1 toernooi waaraan iedereen mee mag doen. Dus mannen en vrouwen spelen samen, in teams en in het toernooi. Kom je met een mannenteam? Helemaal prima. Volledig vrouwenteam present? Ook goed! Wil je een gemixt team? Net zo gezellig.

RODA ’23 heeft zowel natuurgrasvelden als kunstgrasvelden en er zijn geen speciale schoenen vereist. Schoenen met noppen worden wel aangeraden. 

Jazeker, als je uitstapt bij bushalte Salamander in Amstelveen, dan sta je bij RODA ’23 op de stoep. Vanaf bushalte Schinkeldijkje is het 7 minuten lopen. Bekijk hier de route vanaf jouw vertreklocatie.

Ja, er is voldoende gratis parkeergelegenheid op het terrein van de club. Tip: ga carpoolen met jouw team, en met het openbaar vervoer komen is natuurlijk ook een goede optie!

Dat kan zeker. RODA ’23 beschikt over 24 kleedkamers en diverse douchegelegenheden die beschikbaar worden gesteld voor de deelnemende teams. 

De kantine is de hele dag geopend voor frisse drankjes en kleine versnaperingen. Daarnaast staat er de hele dag een foodtruck op het terrein van RODA ’23, waar je terecht kunt voor o.a. verse frietjes, een lekkere pita met falafel en gezonde broodjes.

Drank en eten is voor eigen rekening. Daarmee steun je trouwens weer een mooi doel: 25% van de omzet wordt door RODA ’23 afgedragen aan The Hunger Project.

Het is mogelijk om vooraf een horecapakket (BBQ + 4 drankjes voor 10 personen) te bestellen ter waarde van € 400. Mochten jullie voor meer dan 10 personen een horecapakket willen bestellen dan bedragen de kosten €40 extra p.p.

Help, mijn vraag staat er niet bij!

Geen stress. Mail ons op team@thezerohungergames.nl of bel The Hunger Project op 030-233 53 40. Dan beantwoorden we alle vragen die je hebt, of we gaan op zoek naar het juiste antwoord.

Voetbal mee voor een wereld zonder honger.