Over Evelijne Bruning

Evelijne werd directeur van The Hunger Project Nederland in november 2009. We vierden begin 2020 dan ook haar tienjarige jubileum tijdens een groots nieuwjaarsfeest in Amsterdam. Evelijne blikte terug en deelde haar 10 lessen van 10 jaar werken aan het einde van honger.

Duizendpoot

Evelijne studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Leiden en behaalde daarin twee master diploma’s (medische antropologie en ontwikkelingssociologie). Voordat Evelijne bij The Hunger Project begon werkte ze als hoofdredacteur van Capacity.org en Vice Versa – het Nederlandse vakblad over ontwikkelingssamenwerking. Ook was adviseur microkrediet voor SNV in Vietnam. Ze schreef tot 2019 columns voor De Dikke Blauwe, het vakblad voor filantropie.

Een tegendraads denker.

Evelijne is een veelgevraagd dagvoorzitter en discussieleider op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Ze is lid van diverse besturen, waaronder World in Progress, Partos en Both Ends.

Evelijne is een eigenzinnige en tegendraads denker, die graag kritisch kijkt naar haar eigen vooroordelen & aannames – en die van anderen. Ze verzet zich tegen het beeld dat mensen in armoede zielig zijn. Ze strijdt tegen cynisme en kijkt altijd naar wat er wél kan. Haar motto is dan ook: “Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist.”

Evelijne-Bruning-The-Hunger-Project

Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist.

Nieuwsgierig?

  • Luister via Sound Cloud naar diverse optredens van Evelijne.
  • Lees dit interview met Evelijne in het boek ‘Omdat het kan – Lessen van leiders met een missie’ over een toekomst zonder honger.
  • Of neem contact met ons op. 
Evelijne-Bruning-The-Hunger-Project

Het einde van honger: het kan wél!

Investeer in het einde van honger.