Welkom op de verjaardagspagina van Marcel.

Vijftig jaar is wel een leeftijd om even bij stil te staan… Nee! Natuurlijk niet, het leven gaat gewoon door! Hoewel, met corona leek het even wat langzamer te gaan, maar uiteindelijk word je dan toch 50. En dan geef je een feestje, fijn dat het weer kan. “En heb je nog wensen voor je verjaardag?” Die vraag krijg je dan natuurlijk. Maar eigenlijk heb ik geen cadeauwensen voor mezelf maar heb ik wel wensen op een ander niveau…

Cadeauwens.

Ineke werkt bij de The Hunger Project en kwam met het idee om als cadeau een donatie voor The Hunger Project te vragen. Superidee! We zijn een paar jaar geleden naar Malawi geweest – waar ook The Hunger Project actief is – en dat heeft flinke indruk op me gemaakt.

Doneren kan via het formulier op deze pagina met eventueel een wens voor Marcel, of door direct een donatie over te maken op de rekening van The Hunger Project: NL69 TRIO 0254 7828 76 onder vermelding van ‘Verjaardag Marcel’.

Over Malawi.

Malawi is een zeer arm Afrikaans land, waar je leven vaak letterlijk afhangt van de oogst van het jaar. Maar ook een prachtig land, met behulpzame, gastvrije mensen en een prachtige natuur. Ik heb zelfs een traantje weggepinkt toen we weer terugvlogen, omdat ik toen (een klein beetje) wist hoe hard het leven daar is en ik het echt met ze te doen had.

Dit doet The Hunger Project in Malawi.

Eén van de inspirerende programma’s van The Hunger Project Malawi is het lange-termijnplan voor armoedebestrijding rondom wildpark Majete. Met geïntegreerde aanpak werkt The Hunger Project samen met de lokale bevolking aan armoedebestrijding en natuurbehoud.

The Hunger Project gelooft namelijk dat verandering alleen gebeurt wanneer mensen met honger zélf de oplossing dragen. Om de armoede in het natuurgebied aan te pakken, heeft The Hunger Project rondom het hele park epicentra – clusters van dorpen – opgezet. Deze epicentra werken zelf aan het verbeteren van hun leefomstandigheden. De gemeenschap heeft de lead en werkt aan alle factoren van honger en armoede tegelijkertijd.

Fysiek gezien is een epicentrum een dienstencentrum in het midden van een regio, dat de dorpsgemeenschap heeft gebouwd. Een epicentrum bereikt 10 tot 15 dorpen – op loopafstand – in een omtrek van 10 kilometer. Gemiddeld wonen daar 10.000 tot 15.000 mensen. In het epicentrumgebouw is een kleuterschool, een medische post, een door vrouwen gerunde microkredietbank, een trainingsruimte en een voedselbank. Al deze diensten worden door de gemeenschap zelf georganiseerd en bestuurd. Zo werken deze mensen samen om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Een mooi cadeau.

De epicentra in Malawi hebben het doel dat mensen niet meer afhankelijk zijn van stroperij of voedselsteun, maar zelf in staat zijn voldoende inkomen te verwerven en zich gezond te voeden. En deze aanpak werkt!

Het zou een mooi cadeau voor mij zijn en zeker voor de mensen in Malawi als we de epicentra steunen met jouw donatie.

Dankjewel.

Marcel van der Vliet

In Marcel’s cadeaubox:
€ 1.560,00

Donatieformulier  • iDEAL

Investeer namens Marcel in The Hunger Project.