MeeMaken Energize Event.

MeeMaken organiseert dit jaar voor de 2e keer het Energize Event: een middag vol leuke en energieke activiteiten voor alle medewerkers van de bedrijven uit de MeeMaken groep. Door middel van sportieve activiteiten wekken we samen energie op én zamelen we geld in voor het goede en duurzame doel. Met jouw donatie aan The Hunger Project ondersteun je het herstel van het Gewocha bos in Ethiopië.

Doel van het Energize Event 2023.

Op 6 juli 2023 gaan we weer samen sporten en daarmee geld inzamelen voor o.a. het Gewocha bos in Ethiopië. MeeMaken ondersteunt al jaren het werk van The Hunger Project. Sinds vorig jaar ondersteunen we het herstel van het oerbos van Gewocha: een duurzaam project dat past bij de visie van MeeMaken, waarbij ontwikkeling van mens en natuur centraal staan.

Het herstel van het bos van Gewocha.

In het Gewocha bos in Jabi-Tehnan in het West Gojam gebied is van het oorspronkelijke oerbos nauwelijks meer wat over. En spoelt vruchtbare grond weg omdat klimaatverandering al jaren bijdraagt aan steeds heftigere periodes van droogte, extreme hitte en storm, onvoorspelbare regens en overstromingen.

Samen met de inwoners kleuren The Hunger Project en WeForest Gewocha weer groen. De komende 10 jaar werken zij samen met 14 gemeenschappen aan 3 doelen:

  • 10.000 hectare gedegradeerde grond herstellen
  • 925 hectare voedselbos aanleggen
  • Blijvend versterken van de zelfredzaamheid, klimaatbestendigheid, inkomsten en het bosbeheer van de bevolking

Opgehaald door alle medewerkers van MeeMaken:

€ 30,00

Bijdragen aan een betere wereld.

Het MeeMaken Energize Event komt niet zomaar uit de lucht vallen. Als MeeMaken bedrijven hebben we onszelf tot doel gesteld om zoveel mogelijk bij te dragen aan een duurzame wereld. We erkennen dat respect voor de samenleving en het milieu een kritische succesfactor is. En daarom proberen we als groep continu onze bijdrage aan een betere wereld en een betere samenleving te vergroten en daarbij onze duurzame doelstellingen te verbeteren.

Over het MeeMaken Energize Event.

Vorig jaar hebben we voor het eerst het MeeMaken Energize Event georganiseerd. Bijna 100 collega’s hebben zich toen sportief ingezet door te wandelen, hardlopen, fietsen, kajakken en suppen. Sommigen hebben zelfs deelgenomen aan een 1/8e triathlon! Ook supporters waren van harte welkom en ook zij konden geld ophalen. Al deze sportieve activiteiten werden omgezet in energiepunten die bij elkaar € 10.000 hebben opgeleverd, waarvan de helft is gedoneerd aan het Gewocha bos in Ethiopië. De andere helft is besteed aan duurzame investeringen binnen de bedrijven binnen de MeeMaken groep.

Over The Hunger Project.

De opbrengst van deze actie gaan naar The Hunger Project: een CBF Erkend Goed Doel dat in 13 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt. The Hunger Project stimuleert ondernemerschap, zelfredzaamheid en leiderschap, zodat mensen zelf het heft in handen kunnen nemen op weg naar een leven zonder honger. Door samen met bewoners rondom het Gewocha bos in Ethiopië bomen te planten en de bodem herstellen, werkt The Hunger Project aan de bescherming van de natuur, en verhogen we de levensstandaard van bewoners.

Donatieformulier

Investeer mee in het herstel van het Gewocha bos in Ethiopië.