Het einde van honger, het kan wél!

Het einde van honger,
het kan wél!

Nieuws.

Burkina-Faso-The-Hunger-Project

Strijdbare gemeenschappen in Burkina Faso

De inwoners van epicentra Toulfé en Bougué in Burkina Faso zitten in zwaar weer. Door terrorisme moesten zij hun dorpen ontvluchten naar veiligere gebieden. En daar komt nu de coronacrisis bovenop. Maar de gemeenschappen zijn strijdbaar.

Lees verder >
Girls-Club-Ethiopie-The-Hunger-Project-Meisjesdag-foto-Johannes-Odé

Meisjesdag 2020: alle meisjes naar school

Je bent nooit te jong om een verschil te maken. Ter ere van Internationale Meisjesdag op 11 oktober zetten wij een spotlight op gedreven tienermeisjes die een verschil maken in hun dorp. Die ervoor zorgen dat meisjes naar school gaan. En actie ondernemen tegen kindhuwelijken. Zo bereiken ze grootste resultaten. Want onderwijs geeft meisjes de beste kans op een goede toekomst.

Lees verder >
Kookworkshop-moeders-Senegal-Johannes-Ode-The-Hunger-Project

The Baby Project x Lemej

Een nieuwe samenwerking met het Amsterdamse label Lemej: van iedere verkochte voedingsshawl gaat een bedrag naar The Baby Project. En dat voor een jaar lang.

Lees verder >

Nieuws.

Meisje-met-mondkapje-Ghana-The-Hunger-Project

Lokale vrijwilligers in de frontlinies van hun dorpen

500.000 getrainde lokale vrijwilligers zijn met man en macht aan het werk om hun dorpen te beschermen tegen de impact van corona. Met volop resultaat. Zoals ruim 6.000 handenwas-stations, meer dan 3,7 miljoen luisteraars voor speciale radio-uitzendingen en community filantropie voor meer dan 370.000 kwetsbare families.

Lees verder »
Say-no-to-child-marriage-The-Hunger-Project-Oeganda-Her-Choice-Foto-Rebke-Klokke

End event 5 jaar Her Choice

Begin december kwamen ruim 250 deelnemers uit meer dan 16 landen samen tijdens het online evenement “Beating the drums for child marriage-free communities”. Om de resultaten van 5 jaar Her Choice te evalueren en te vieren.

Lees verder >

The Hunger Project bestaat 40 jaar

The Hunger Project Nederland bestaat 40 jaar! In die 4 decennia hebben we onszelf telkens opnieuw uitgevonden, om het hoofd te kunnen bieden aan alle uitdagingen op weg naar het einde van honger. Altijd op zoek naar het antwoord op die ene vraag: wat zou hét verschil kunnen maken voor het einde van honger?

Lees verder >
Lorni-voorzitter-Women-Empowerment-comite-Champiti-Malawi-The-Hunger-Project

Impact Challenge Award

We hebben de Impact Challenge Award gewonnen met onze case over de ex-post evaluatie. We lieten dit externe onderzoek uitvoeren in twee van onze epicentra, nadat zij zichzelf zelfredzaam hadden verklaard. We onderzochten wat daar drie jaar later nog van overeind stond. De evaluatie liet ons zien waarin we floreren, maar ook waarover we struikelen. 

Lees verder >
Op de hoogte blijven van The Hunger Project?