Het einde van honger, het kan wél!

Het einde van honger,
het kan wél!

Nieuws.

28 mei is World Hunger Day: #AccessEndsHunger

Toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en technologie is van cruciaal belang voor het einde van honger. Daar vraagt The Hunger Project wereldwijd aandacht voor op World Hunger Day op vrijdag 28 mei 2021. Alleen door alle oorzaken van honger tegelijk aan te pakken, is het einde van honger voor 2030 mogelijk. En zetten we een grote stap in het behalen van de Sustainable Development Goals.

Lees verder >

Update uit India: crisis na crisis ontvouwt zich.

Het aantal COVID-19 besmettingen in India stijgt tot een verwoestend niveau. En de westkust van het land is deze week getroffen door de zwaarste orkaan in meer dan 20 jaar. Door de nijpende situatie ontvouwen zich tal van andere crisissen, zoals een stijging in het aantal kindhuwelijken en huiselijk geweld. We zijn trots op onze collega’s van The Hunger Project India, die zich ondanks de impact strijdvaardig blijven inzetten voor wat er wél kan.

Lees verder >

Nieuws.

Wat doet klimaatverandering met honger?

Klimaatverandering raakt iedereen, maar de armsten het meest. En dat terwijl zij het minste bijdragen aan de oorzaak. The Hunger Project investeert in klimaatactie – op weg naar verbeterde klimaatbestendigheid van plattelandsgemeenschappen.

Lees verder »
Girls-Club-Ethiopie-The-Hunger-Project-Meisjesdag-foto-Johannes-Odé

Meisjesdag 2021: “Digital Generation. Our Generation”

De coronapandemie heeft ons laten zien dat toegang tot internet een basisbehoefte is voor onderwijs. Maar wist je dat wereldwijd bijna de helft van de huishoudens geen toegang heeft tot een internetverbinding? En voor meisjes is de toegang nog moeilijker. Daarom staat 11 oktober op Meisjesdag 2021 deze digitale kloof centraal. In dit artikel lees je waarom het zo belangrijk is dat meisjes over de hele wereld gelijke kansen en toegang krijgen tot digitale middelen (zoals een smartphone en internet), wat The Hunger Project daarvoor doet én wat jij kunt doen.

Lees verder >
Moringa-in-hand-Johannes-Ode-The-Hunger-Project-mb

Opnieuw stijgt het aantal mensen met honger

Onderzoek van FAO – de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties – laat zien dat het aantal mensen met honger opnieuw flink is toegenomen. Mede door de coronapandemie, groeiende ongelijkheid en de gevolgen van de klimaatcrisis gaat het keihard de verkeerde kant op. Naar schatting hebben tussen de 720 en 811 miljoen mensen in de wereld chronische honger.

Lees verder >
Op de hoogte blijven van The Hunger Project?