Een wereld zonder honger, het kan wél.

Het einde van honger,
het kan wél!

Nieuws.

Moringa-in-hand-Johannes-Ode-The-Hunger-Project-mb

Opnieuw stijgt het aantal mensen met honger

Uit nieuw onderzoek van de VN blijkt dat het aantal mensen met honger voor het 7e jaar op rij enorm is gestegen. Dat is mede het gevolg van conflicten, klimaatverandering, recessies en de coronapandemie. Naar schatting hebben tot wel 828 miljoen mensen chronisch honger: bijna 1 op de 10 mensen wereldwijd. En door de oorlog in Oekraïne kunnen daar dit jaar nog eens 13 miljoen mensen met honger bijkomen. The Hunger Project gelooft dat het aantal mensen met honger naar 0 kan worden gebracht, door stevig te investeren in lokale, duurzame voedselsystemen.

Lees verder >

Onze impact in beeld: jaarverslag 2021.

In ons jaarverslag zetten we op een rijtje wat er in 2021 is gebeurd en wat we hebben bereikt. We brengen de impact van ons werk in beeld met visuals, resultaten, achtergrondinformatie en driedubbel gecheckte cijfers. En we delen de broodnodige verhalen van hoop.

Lees verder >
The Zero Hunger Games

Wat je moet weten over The Zero Hunger Games.

Op 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) vinden voor het eerst The Zero Hunger Games plaats: een nieuw sportevenement voor bedrijven waarvan de opbrengst ten goede komt aan The Hunger Project. Lees alle laatste details over The Zero Hunger Games in dit bericht.

Lees verder >
Honger en Oekraïne_Uganda_Thomas_Martin_Kharumwan

Honger en Oekraïne: bij elke crisis neemt honger toe.

Na decennia van afname neemt honger wereldwijd weer toe. De oorlog in Oekraïne veroorzaakt opnieuw een voedselzekerheidscrisis en versnelt daarmee de toename van honger. Net als bij de klimaatcrisis en de COVID-19 pandemie, worden de mensen die al in armoede leven het hardst getroffen door de stijgende voedselprijzen.

Lees verder >

Nieuws.

Netwerk Katakle: 14 jaar investeren in Benin

14 jaar lang maakte investeerdersnetwerk Katakle ons werk in Benin mogelijk. En nu is het zover: dit jaar worden de laatste epicentra in Benin zelfredzaam. Met dat mooie resultaat komt ook het Katakle netwerk ten einde. Daarom zetten we de hoogtepunten van 14 jaar Katakle op een rijtje.

Lees verder >

Zelfredzaamheid in Benin

De laatste epicentra in Benin worden deze week zelfredzaam. Dat betekent dat 284.740 mensen in 119 dorpen flinke vooruitgang hebben geboekt. En dat zij zelf doorwerken aan het einde van honger en armoede zonder The Hunger Project.

Lees verder >
Op de hoogte blijven van The Hunger Project?