Het einde van honger, het kan wél!

Het einde van honger,
het kan wél!

Nieuws.

Blokker-koffiecups-partnerschap-The-Hunger-Project

Nieuw partnerschap met Blokker

Win-win: met het speciale recycleprogramma van Blokker worden jouw aluminium koffiecups gerecycled en draag je bij aan het einde van honger – want de opbrengst gaat naar The Hunger Project.

Lees verder >
Louise-Lagni-Dotan-Benin-credit-Johannes-Ode-The-Hunger-Project

Nieuwe wereldwijde directeur: Tim Prewitt

De internationale organisatie heeft een nieuwe directeur aangesteld: Tim Prewitt. Een man. En dat is bijzonder. Want in onze ruim 40-jarige geschiedenis hadden we niet eerder een mannelijke Global CEO. Onze Nederlandse (vrouwelijke) directeuren Evelijne en Annelies schreven er een blogje over.

Lees verder >

Nieuws.

Moringa-in-hand-Johannes-Ode-The-Hunger-Project-mb

Opnieuw stijgt het aantal mensen met honger

Onderzoek van FAO – de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties – laat zien dat het aantal mensen met honger opnieuw flink is toegenomen. Mede door de coronapandemie, groeiende ongelijkheid en de gevolgen van de klimaatcrisis gaat het keihard de verkeerde kant op. Naar schatting hebben tussen de 720 en 811 miljoen mensen in de wereld chronische honger.

Lees verder »

28 mei is World Hunger Day: #AccessEndsHunger

Toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en technologie is van cruciaal belang voor het einde van honger. Daar vraagt The Hunger Project wereldwijd aandacht voor op World Hunger Day op vrijdag 28 mei 2021. Alleen door alle oorzaken van honger tegelijk aan te pakken, is het einde van honger voor 2030 mogelijk. En zetten we een grote stap in het behalen van de Sustainable Development Goals.

Lees verder >

Update uit India: crisis na crisis ontvouwt zich.

Het aantal COVID-19 besmettingen in India stijgt tot een verwoestend niveau. En de westkust van het land is deze week getroffen door de zwaarste orkaan in meer dan 20 jaar. Door de nijpende situatie ontvouwen zich tal van andere crisissen, zoals een stijging in het aantal kindhuwelijken en huiselijk geweld. We zijn trots op onze collega’s van The Hunger Project India, die zich ondanks de impact strijdvaardig blijven inzetten voor wat er wél kan.

Lees verder >
Op de hoogte blijven van The Hunger Project?