Het einde van honger, het kan wél!

Het einde van honger,
het kan wél!

Nieuws.

Ineke-Bomhof-voorzitter-Raad-van-Toezicht-The-Hunger-Project

Ineke Bomhof nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Utrechtse ondernemer Ineke Bomhof is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van The Hunger Project. Bomhof volgt Jan van Oord op, die sinds 2017 voorzitter was. “Ineke is een ideale nieuwe voorzitter,’’ zegt directeur Evelijne Bruning.

Lees verder >
100WEEKS-The-Hunger-Project-Oeganda

Experiment: 100WEEKS & The Hunger Project

Afgelopen jaar zijn we een voor The Hunger Project spannende samenwerking gestart met 100WEEKS – een experiment met direct cash transfers: wat gebeurt er als je een groep vrouwen 100 weken lang elke week 8 euro geeft via hun telefoon, en daarbij ook financiële coaching?

Lees verder >

Wat doet klimaatverandering met honger?

Klimaatverandering raakt iedereen, maar de armsten het meest. En dat terwijl zij het minste bijdragen aan de oorzaak. The Hunger Project investeert in klimaatactie – op weg naar verbeterde klimaatbestendigheid van plattelandsgemeenschappen.

Lees verder >
Girls-Club-Ethiopie-The-Hunger-Project-Meisjesdag-foto-Johannes-Odé

Meisjesdag 2021: “Digital Generation. Our Generation”

De coronapandemie heeft ons laten zien dat toegang tot internet een basisbehoefte is voor onderwijs. Maar wist je dat wereldwijd bijna de helft van de huishoudens geen toegang heeft tot een internetverbinding? En voor meisjes is de toegang nog moeilijker. Daarom staat 11 oktober op Meisjesdag 2021 deze digitale kloof centraal. In dit artikel lees je waarom het zo belangrijk is dat meisjes over de hele wereld gelijke kansen en toegang krijgen tot digitale middelen (zoals een smartphone en internet), wat The Hunger Project daarvoor doet én wat jij kunt doen.

Lees verder >

Nieuws.

The Zero Hunger Games

Wat je moet weten over The Zero Hunger Games!

Op 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) vinden voor het eerst The Zero Hunger Games plaats: een nieuw sportevenement voor bedrijven waarvan de opbrengst ten goede komt aan The Hunger Project. Lees alle laatste details over The Zero Hunger Games in dit bericht.

Lees verder »
Honger en Oekraïne_Uganda_Thomas_Martin_Kharumwan

Honger en Oekraïne: bij elke crisis neemt honger toe.

Na decennia van afname neemt honger wereldwijd weer toe. De oorlog in Oekraïne veroorzaakt opnieuw een voedselzekerheidscrisis en versnelt daarmee de toename van honger. Net als bij de klimaatcrisis en de COVID-19 pandemie, worden de mensen die al in armoede leven het hardst getroffen door de stijgende voedselprijzen.

Lees verder >
World-Water-Day-Mozambique-credit-Ivan-Barros-The-Hunger-Project

22 maart is World Water Day

Toegang tot veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) hangt nauw samen met honger en ondervoeding. Daarom vragen we aandacht voor World Water Day op 22 maart.

Lees verder >
Op de hoogte blijven van The Hunger Project?