Een wereld zonder honger, het kan wél.

Het einde van honger,
het kan wél!

Nieuws.

Moringa-in-hand-Johannes-Ode-The-Hunger-Project-mb

Opnieuw stijgt het aantal mensen met honger

Uit nieuw onderzoek van de VN blijkt dat het aantal mensen met honger voor het 7e jaar op rij enorm is gestegen. Dat is mede het gevolg van conflicten, klimaatverandering, recessies en de coronapandemie. Naar schatting hebben tot wel 828 miljoen mensen chronisch honger: bijna 1 op de 10 mensen wereldwijd. En door de oorlog in Oekraïne kunnen daar dit jaar nog eens 13 miljoen mensen met honger bijkomen. The Hunger Project gelooft dat het aantal mensen met honger naar 0 kan worden gebracht, door stevig te investeren in lokale, duurzame voedselsystemen.

Lees verder >

Onze impact in beeld: jaarverslag 2021.

In ons jaarverslag zetten we op een rijtje wat er in 2021 is gebeurd en wat we hebben bereikt. We brengen de impact van ons werk in beeld met visuals, resultaten, achtergrondinformatie en driedubbel gecheckte cijfers. En we delen de broodnodige verhalen van hoop.

Lees verder >
Honger en Oekraïne_Uganda_Thomas_Martin_Kharumwan

Honger en Oekraïne: bij elke crisis neemt honger toe.

Na decennia van afname neemt honger wereldwijd weer toe. De oorlog in Oekraïne veroorzaakt opnieuw een voedselzekerheidscrisis en versnelt daarmee de toename van honger. Net als bij de klimaatcrisis en de COVID-19 pandemie, worden de mensen die al in armoede leven het hardst getroffen door de stijgende voedselprijzen.

Lees verder >
World-Water-Day-Mozambique-credit-Ivan-Barros-The-Hunger-Project

22 maart is World Water Day

Toegang tot veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) hangt nauw samen met honger en ondervoeding. Daarom vragen we aandacht voor World Water Day op 22 maart.

Lees verder >

Nieuws.

Tweede editie The Zero Hunger Games haalt € 70.000 op voor een wereld zonder honger.

Op Hemelvaartsdag vond voor de 2e keer het voetbaltoernooi van The Zero Hunger Games plaats: een sportevent voor bedrijven waarvan de opbrengst ten goede komt aan The Hunger Project. Bijna 400 medewerkers van 32 Nederlandse bedrijven speelden bij voetbalclub RODA ’23 in Amstelveen mee voor een wereld zonder honger. Aan het einde van de dag nam winnaar Meijers Assurantiën de beker in ontvangst en ontving Annelies Kanis, directeur van The Hunger Project, een cheque van € 70.000.

Lees verder >
Op de hoogte blijven van The Hunger Project?