End event 5 jaar Her Choice

Begin december kwamen ruim 250 deelnemers uit meer dan 16 landen samen tijdens het online evenement “5 years of Her Choice: beating the drums for child marriage-free communities”. Om de resultaten van 5 jaar Her Choice te evalueren en te vieren.

Kindhuwelijkvrije gemeenschappen.

De afgelopen 5 jaar hebben we met Her Choice hard gewerkt aan het het terugdringen van kindhuwelijken in 10 landen in Afrika en Azië. Want elk meisje moet zelf kunnen bepalen of, wanneer en met wie ze trouwt.

Onze partners in de Her Choice-alliantie zijn Stichting KinderpostzegelsICDI (International Child Development Initiatives) en de AISSR/UvA met financiering van de Nederlandse overheid. 

Resultaten delen en vieren.

Tijdens het online event kwamen ruim 250 deelnemers uit meer dan 16 verschillende landen samen. We deelden ervaringen, evalueerden en vierden vooral trots de resultaten van de afgelopen 5 jaar Her Choice. Dat deden we 3 dagen lang met plenaire sessies, interactieve workshops en bonus sessies – over de eindevaluatie, visuele tools, economische empowerment, lobby & advocacy, de rol van leraren en veel meer. 

De sleutel voor het einde van kindhuwelijken.

We stelden de deelnemers de vraag wat volgens hen dé sleutel is voor het einde van kindhuwelijken. Dit waren hun antwoorden: 

Wordcloud-Her-Choice-end-event-key-to-end-child-marriage-The-Hunger-Project

Video: my life, my choice.

Her Choice werkt samen met meisjes en jongens, hun families en hun gemeenschappen. In deze video vertellen zij zelf wat 5 jaar Her Choice voor hen heeft betekend.

Eindevaluatie.

Tijdens het event werd duidelijk dat de resultaten van 5 jaar Her Choice boven verwachting zijn. Het definitieve rapport van de eindevaluatie van UvA/AISSR wordt in januari 2021 gepubliceerd. 

Treurig en hoopvol.

Terugkijkend op de 3 dagen zijn we treurig omdat het programma op z’n einde loopt. Maar bovenal zijn we trots en hoopvol. De energie, de ervaringen en de resultaten geven ons het vertrouwen dat de getrainde changemakers doorgaan met hun belangrijke werk, ook als het Her Choice-programma stopt. Zij zullen resultaten blijven boeken met blijvende impact in hun gemeenschappen. Zodat zoveel mogelijk meisjes én jongens zelf kunnen beslissen of, wanneer en met wie ze trouwen.

Investeer in het einde van honger.