Kies voor een ander klimaat. Stem voor rechtvaardigheid

Met de verkiezingen voor de deur lanceren wij, als onderdeel van een coalitie van meer dan 50 maatschappelijke organisaties, het manifest: Kies voor een ander klimaat. Stem voor rechtvaardigheid. Doe je mee? Laat ook je stem horen tijdens de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid (12 november) en kies in het stemhokje (22 november) voor een duurzame toekomst. 

Manifest.

Samen met meer dan 50 maatschappelijke organisaties vinden wij dat het anders moet. Menselijker, rechtvaardiger en duurzamer. Het is tijd voor een ander klimaat. Letterlijk én figuurlijk.

Ons manifest ‘Kies voor een ander klimaat. Stem voor rechtvaardigheid.’ is een oproep aan toekomstige politieke leiders op om menselijkheid en rechtvaardigheid centraal te zetten. Voor de problemen van vandaag en morgen. Voor iedereen: hier en wereldwijd. 

Doe je mee? Laat ook je stem horen!

"Ambitieus en rechtvaardig beleid dat de belangen van mensen vooropstelt, vereist een ander politiek klimaat."

Een ander klimaat voor een wereld zonder honger.

Honger en klimaatverandering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat is geen toekomstmuziek. De klimaatcrisis is nu en heeft grote impact op miljoenen mensen waarmee wij werken. Het is tijd voor serieus en ambitieus klimaatbeleid, dat eerlijker en duurzamer is voor iedereen. Ongeacht waar je woont.

Maar ook figuurlijk is het tijd voor een ander klimaat. We hebben politieke leiders nodig die serieus aan de slag willen met de extreme ongelijkheid in Nederland en de rest van de wereld. Want zoveel van wat wij hier beslissen en doen heeft impact op de miljoenen kleinschalige boeren waarmee wij dag in, dag uit werken. We zien het dan ook als deel van ons werk om ook hun stem hier te laten horen.

Wat kun jij doen: loop mee in de mars voor klimaat en rechtvaardigheid.

Laat op zondag 12 november je stem horen en sluit je aan bij de mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid in Amsterdam.

Wij zijn erbij en lopen mee in het blok ‘Maatschappelijke Organisaties voor een Ander Klimaat en Rechtvaardigheid’. Samen met andere organisaties en achterban die zich inzetten voor inclusieve en duurzame verandering. Voor gelijkheid, mensenrechten en rechtvaardigheid. 

Wil je met ons meelopen? Dat kan! Stuur ons een mailtje.

Wat kun jij doen: stem.

Gebruik je stemrecht op 22 november om je sterk te maken voor een eerlijker en duurzamer beleid.

Verdiep je in de partijprogramma’s en raadpleeg een van de beschikbare Stemwijzers, zoals deze. Zo ga jij goed voorbereid het stemhokje in en kun je kiezen voor meer rechtvaardigheid, meer menselijkheid en meer duurzaamheid.

Investeer in het einde van honger.