Nieuw investeerdersnetwerk: Game Changers

Het gloednieuwe netwerk Game Changers investeert de komende jaren in mens, dier en natuur rondom het Zinave National Park in Mozambique. En dat is hard nodig: de armoede is groot, het gebied is zeer droog en heeft een watertekort. 

De situatie.

The Hunger Project ondersteunt twee groepen dorpen (Malindile & Maculuve) rond het Zinave National Park, om in 5 jaar tijd hun eigen leefomstandigheden blijvend te verbeteren. We weten hoe dat moet, omdat we hetzelfde al succesvol doen rond het Majete Wildpark in Malawi. In het Zinave National Park werken we samen met natuurbeschermingsorganisatie Peace Parks Foundation. Wat dit project bijzonder maakt is dat Peace Parks wil leren van de bewezen aanpak van The Hunger Project. De ultieme droom: onze aanpak samen met Peace Parks opschalen naar nieuwe werkgebieden in Zuidelijk Afrika.

De situatie in het gebied rond de twee groepen dorpen is nijpend: de armoede is groot, het gebied is zeer droog en heeft een watertekort: hierdoor kan een groot gedeelte van het jaar amper voedsel worden verbouwd. Dat blijkt ook uit de baselineonderzoeken die begin 2022 werden gedaan. 

De start.

Na de voorbereidende werkzaamheden in het begin van dit jaar, is The Hunger Project Mozambique in juni gestart met het werk in Maculuve en Malindile. De eerste Visie, Commitment & Actie trainingen (VCA’s) zijn gegeven. En in beide gemeenschappen wordt er een stuk land vrijgemaakt waar straks een epicentrumgebouw en demonstratietuinen komen. Vrijwilligers uit de dorpen kappen daarvoor bomen en de taaie gewassen en maken de grond gelijk – dat is hard en ruw werk. 

Zichtbaar.

Dianna Lourenco, directeur The Hunger Project Mozambique, zegt hierover: “Het vrijmaken van het land maakt onze aanwezigheid letterlijk zichtbaar – het is een eerste stap die laat zien dat we serieus zijn. Doordat we tegelijkertijd zijn begonnen met VCA’s halen we misvattingen weg en gaan mensen snappen wat we doen. Dat we geen spullen komen brengen, maar samen de situatie gaan aanpakken.”

Tekst loop door onder de foto.

Annemarie-de-Groot-Bakker-The-Hunger-Project

Meer weten over Game Changers? Of je aansluiten bij dit netwerk? Neem contact op met Annemarie de Groot-Bakker:

Sluit je aan!

Ben jij geïnteresseerd in een investeerdersnetwerk voor het einde van honger in Mozambique? Samen met founding partner NewPort Capital zoeken wij nieuwe partners voor dit netwerk. Diverse particuliere investeerders zijn al ingestapt. Reis met ons mee! 

Meer informatie over het netwerk en wat Rob van der Laan, managing director van NewPort Capital, over zijn deelname vertelt, lees je hier.

Annemarie-de-Groot-Bakker-The-Hunger-Project

Meer weten over Game Changers? Of je aansluiten bij dit netwerk? Neem contact op met Annemarie de Groot-Bakker:

Team-The-Hunger-Project

Community.

92% van de mensen gelooft dat ze hun eigen toekomst kunnen inrichten. En 192.000 mensen volgden een Vision, Commitment & Action workshop waarin ze hun eigen visie op de toekomst vormgeven. 

financiering

Geld.

35% meer mensen kunnen veilig sparen en lenen. En 45.000 mensen werden getraind in ondernemerschap of inkomsten genererende activiteiten. De epicentra kunnen hun eigen kosten dekken en hebben meer inkomsten dan uitgaven (inkomsten: 67.930 euro per jaar, uitgaven: 51.400 euro per jaar).

Investeer in het einde van honger.