Nieuwe wereldwijde directeur: Tim Prewitt

De internationale organisatie heeft een nieuwe directeur aangesteld: Tim Prewitt. In onze ruim 40-jarige geschiedenis hadden we niet eerder een mannelijke Global CEO. Onze Nederlandse (vrouwelijke) directeuren Evelijne en Annelies schreven er een blogje over. 

“We hebben zowaar een kleine interne revolutie. Want voor het eerst in haar geschiedenis heeft The Hunger Project het gewaagd een man aan te nemen als wereldwijde directeur: Tim Prewitt. Een blanke man met baard. Volgens de selectiecommissie dé man met de juiste kennis en ervaring om samen met ons het einde van de honger te halen.

En natuurlijk was het best zot om bijna 50 jaar uit principe de helft van de wereldbevolking uit te sluiten van die baan. En wij hebben al zo veel fabeltastische voorbeeldvrouwen op sleutelplekken in al onze teams. Niet voor niks adverteert The Hunger Project Nederland voor alle recente vacatures met ‘bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een man’. Alleen sámen kunnen we echt blijvend voor verandering zorgen.

In deze natte week past daar maar één liedje bij: it’s raining men, a-men. Om een klein diversiteits-dansje op te doen…” 

Evelijne en Annelies
(ook wel bekend als de dames van de directie)

Investeer in het einde van honger.