Partnerschap met Blokker: 85 miljoen koffiecups gerecycled in 2023

The Hunger Project en Blokker hebben de handen ineen geslagen. Bij Blokker kun je jouw aluminium koffiecups laten recyclen. En het mooiste: op basis van deze opbrengst doneert Blokker aan The Hunger Project. In 2023 werden ruim 85 miljoen cups gerecycled en ontving The Hunger Project 25.000 euro. 

Blokker recycleprogramma: gooi jouw gebruikte cups niet weg.

Doe mee en recycle jouw aluminium koffiecups via Blokker. Heel simpel: je gooit jouw gebruikte koffiecups niet in de vuilnisbak maar levert ze in de winkel in. Je kunt aluminium cups van álle merken inleveren.

Blokker recyclet de hele cup zonder dat er restafval achterblijft. De koffie wordt daarbij van de cup gescheiden zodat het organische afval (de koffie) en het metaal (de cup) apart kunnen worden verwerkt. Met als klap op de vuurpijl: op basis van het aantal ingeleverde koffiecups doet Blokker een donatie aan The Hunger Project. 

Meer dan 600.000 kilo recyclede cups.

In 2023 werd maar liefst meer dan 600.000 kilo aan gebruikte koffiecupjes ingezameld, wat gelijk staat aan zo’n 85 miljoen cups. Op basis van deze opbrengst doet Blokker een donatie aan The Hunger Project: Blokker-CEO Pauline Boerman overhandigde een bedrag van € 25.000 aan Annelies Kanis, directeur van The Hunger Project.

Wij investeren dit bedrag in India. Daar trainen en begeleiden we gekozen vrouwelijke dorpsraadsleden, zodat zij zich kunnen ontpoppen tot sterke leiders. Ze krijgen inzicht in hun eigen capaciteiten en leren alles over hun rol en verantwoordelijkheden als raadslid. Met deze kennis en ervaring maken zij zich sterk voor hun dorp: ze komen op voor de armsten en werken succesvol aan o.a. toegang tot schoon drinkwater, eerlijke voedselhulp, goed functionerende consultatiebureaus en werkgelegenheid. Zo verbeteren zij de situatie in hun dorpen.

Onder de indruk in India.

Annelies Kanis, directeur The Hunger Project: “Wij zijn heel blij dat ook in het afgelopen jaar zoveel mensen hun koffiecups bij Blokker inleverden. En dat wij de opbrengst daarvan kunnen inzetten voor vrouwelijk leiders in India, zoals Kanya. Ik ontmoette haar vorig jaar, en zij maakte diepe indruk op mij. Als voorzitter van haar dorpsraad boekte Kanya enorme vooruitgang in haar dorp. Ze regelde werkvergunningen waardoor er voor 1.200 gezinnen brood op de plank kwam, vroeg subsidie aan voor 100 woningen en een brug, liet twee extra klaslokalen bouwen bij een school en ze stopte een flink aantal kindhuwelijken. Dankzij deze bijdrage van Blokker kunnen nog meer vrouwen als Kanya zo’n belangrijk verschil gaan maken voor hun dorp. Ik wil alle deelnemers aan het recycleprogramma daarom ontzettend bedanken.”

Partnerschap Blokker en The Hunger Project.

Het partnerschap tussen Blokker en The Hunger Project ging in 2021 van start. Dat jaar begon Blokker met de verkoop van aluminium koffiecups met 100% Rainforest-gecertificeerde koffie. Gelijktijdig lanceerde Blokker het unieke recyclingprogramma, waarbij klanten aluminium koffiecups van alle merken bij Blokker winkels in kunnen leveren. Met als klap op de vuurpijl een donatie aan The Hunger Project op basis van de opbrengst. Michiel Witteveen, eigenaar van Blokker zei bij de start van het partnerschap hierover: “Het recycleprogramma is een win-win-win: het is goed voor het milieu, goed voor onze klanten en goed voor The Hunger Project. Samen kunnen we echt veel voor elkaar krijgen.”

Trots.

Pauline Boerman, CEO Blokker: “Circulariteit is voor Blokker een van onze top prioriteiten en daarom ben ik ontzettend trots dat wij al voor het derde jaar op rij zo’n mooi bedrag kunnen overhandigen aan The Hunger Project. Uit het enorme aantal ingeleverde koffiecups blijkt dat ook consumenten recyclen belangrijk vinden. Ik wil dan ook iedereen die zijn gebruikte koffiecupjes bij ons heeft ingeleverd heel hartelijk bedanken, want dit maakt het voor ons mogelijk een waardevolle bijdrage te leveren aan dit mooie project in India”.  

Investeer in het einde van honger.