Nieuw partnerschap met Blokker

The Hunger Project en Blokker hebben de handen ineen geslagen. Blokker lanceert een uniek koffiecup-recycleprogramma, gekoppeld aan The Hunger Project. Zo dragen klanten van Blokker bij aan het einde van honger. 

Blokker recycleprogramma: gooi jouw gebruikte cups niet weg.

Vanaf nu kunnen klanten van Blokker hun gebruikte aluminium koffiecups laten recyclen door Blokker. Heel simpel: je gooit jouw gebruikte koffiecups niet in de vuilnisbak, maar stopt ze in de gratis recyclezak (verkrijgbaar bij Blokker) en levert ze in de winkel in. Blokker laat de capsules omsmelten tot nieuwe producten. Op deze manier wordt al het aluminium hergebruikt. Met als klap op de vuurpijl: de opbrengst van dit unieke recycleprogramma gaat naar The Hunger Project.

Je kunt aluminium cups van álle merken inleveren. Jouw eigen vertrouwde merk, of de gloednieuwe koffiecups van Blokker zelf: eerlijke premium koffie (met Rainforest Alliance-keurmerk) voor een Blokker-prijs.

Blokker en The Hunger Project.

Wij en Blokker zijn erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Blokker topman Michiel Witteveen is zelf al meer dan 10 jaar betrokken bij The Hunger Project: als lid van ondernemersnetwerk Katakle investeert hij in het werk van The Hunger Project in Benin

Samen kunnen we veel voor elkaar krijgen.

Michiel Witteveen: “Ik hoop dat veel klanten hun koffiecupjes komen terugbrengen, zodat we heel veel kilo’s kunnen recyclen. Onze eigen cupjes, of cupjes van andere merken: je kunt ze allemaal bij ons inleveren. Het levert euro’s per kilo op, en met veel klanten met veel kilo’s betekent dat een flinke geldstroom voor The Hunger Project. Samen kunnen we zo echt veel voor elkaar krijgen.“

 “Ik weet dat het een daverend succes wordt – voor iedereen. Dat ons eigen personeel heel trots wordt op deze samenwerking. Dat we dit echt samen met de klanten kunnen doen. Uiteraard is het goed voor Blokker dat er meer mensen vaker in onze winkels komen om de cups terug te brengen. We kunnen het aluminium van de koffiecups voor 96% recyclen – dus het is ook goed voor het milieu. En vooral: dat het een constante kasstroom voor The Hunger Project oplevert, waar ze van op aan kunnen en waarmee ze de dingen kunnen doen waar zij goed in zijn. Dat is zo belangrijk. Het is dus eigenlijk een win-win: het is goed voor het milieu, goed voor Blokker, goed voor onze klanten en goed voor The Hunger Project.”

Het is een win-win-win: goed voor het milieu, voor Blokker en voor The Hunger Project.

Investeer in het einde van honger.