Wereldvoedseldag: kom naar de World Food Day Show op 17 oktober

Kom 17 oktober naar de World Food Day Show: een inspirerende avond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Met de broodnodige aandacht voor honger en voedselonzekerheid wereldwijd, in het kader van Wereldvoedseldag. 

Wat is Wereldvoedseldag?

World Food Day – oftewel: Wereldvoedseldag – is in 1979 uitgeroepen door de Verenigde Naties, het is dé dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. En waarop we aandacht vragen voor de tot wel 828 miljoen mensen met honger, een aantal dat door o.a. de klimaatcrisis, crises en COVID-19 nog steeds verder toeneemt. Slimme oplossingen zijn ook hard nodig om een einde aan honger te maken.

World Food Day Show.

Maandagavond 17 oktober verkennen we uiteenlopende manieren waarop lokale voedselsystemen oplossingen kunnen bieden. Zo presenteren we de nationale première van The Future of Food (2022), een film waarin twee tegenstrijdige perspectieven worden onderzocht: is zoveel mogelijk harmonie met de natuur de oplossing of juist technologische innovatie? Daarnaast is er een gesprek met de makers van de film en inspirerende gasten uit binnen- en buitenland.

Wanneer: 17 oktober 2021
Waar: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam
Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Tickets
: Reserveer jouw gratis ticket

World Food Day Show is een initiatief van Food Cabinet, Cordaid, The Hunger Project, Right to Grow, Save the Children, World Vision, Woord en Daad, Oxfam Novib, WWF-NL en Pakhuis de Zwijger. Mede mogelijk gemaakt door Food Hub en Sugar Rush Film.

Over de gasten.

Naast de makers van de film is Madelon Meijer aanwezig, zij is beleidsadviseur landbouw en voedsel voor Oxfam Novib. Ook verwelkomen we de Zuid-Soedanese Ogen Rwot Denish, die onder andere pleitbezorger is van Hold the Child Organization (HCO) – partner van Right2Grow. Tweede Kamerlid Derk Boswijk (landbouwwoordvoerder CDA) sluit ook aan en zal ingaan op de rol van Nederland als het gaat om het ontwikkelen van duurzame voedselsystemen wereldwijd. En Annelies Kanis, directeur van The Hunger Project, sluit af met een vlammend betoog. 

Over de film: The Future of Food.

In de film onderzoeken Joris Lohman (Food Hub) en Hidde Boersma (wetenschapsjournalist en founder van Sugar Rush Film) twee tegengestelde visies op de toekomst van onze wereldwijde voedselvoorziening. Die van ‘the Wizard’ en ‘the Prophet’. Joris gelooft dat de wereld zich zou moeten richten op een leven dat meer in harmonie is met de natuur en op het vinden van voedsel in de regio. Hidde vindt dat genetisch gemodificeerde organismen een zegen zijn voor de wereld en dat we onze voedselproductie nog verder moeten intensiveren. Wat zijn de juiste keuzes en oplossingen voor het wereldwijde hongerprobleem?

SDG2: Zero Hunger.

The Hunger Project gelooft dat het einde van honger haalbaar is. The Hunger Project zet zich samen met 500.000 gedreven changemakers en gesteund door honderden ambitieuze bedrijven, filantropische stichtingen en enthousiaste particulieren actief in voor een wereld zonder honger. Want het kan wél.

Investeer in het einde van honger.