Wereldvoedseldag 16 oktober: kom naar het World Food Day Film Festival

Honger de wereld uit en iedereen toegang tot voldoende, voedzaam en veilig voedsel. Dat is niet alleen het doel van The Hunger Project, maar ook het doel van Wereldvoedseldag op zaterdag 16 oktober 2021. Kom op deze dag ook naar het eerste World Food Day Film Festival: voor een stevige bite en een belangrijke boodschap.

Wat is Wereldvoedseldag?

World Food Day – oftewel: Wereldvoedseldag – is in 1979 uitgeroepen door de Verenigde Naties, het is dé dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan voldoende, gezond en duurzaam voedsel voor iedereen. En waarop we aandacht vragen voor de tot wel 811 miljoen mensen met honger, een aantal dat door o.a. de klimaatcrisis en COVID-19 nog steeds verder toeneemt. Slimme oplossingen zijn ook hard nodig om een einde aan honger te maken.

World Food Day Film Festival.

Tijdens het eerste World Food Day Film Festival krijgen deze oplossingen een podium. Wat kan je zelf doen om bij te dragen aan een gezond en duurzaam voedselsysteem? In het festivalprogramma staat de relatie centraal tussen het eten op je bord en de wereld om ons heen. Naast spraakmakende films biedt Het World Food Day Film Festival een rijk gevuld programma met Q&A’s met de makers van de films, een Farm to Fork debat, een Food Quiz onder leiding van Howard Komproe, een fotoexpositie, wereldse hapjes en drankjes en nog veel meer. 

Wanneer: 16 oktober 2021
Waar: Theater de Liefde en Waalse Kerk Haarlem in het begijnhof in Haarlem
Tickets: Kijk hier voor meer info en tickets

World Food Day Film Festival is een initiatief van Food Cabinet in samenwerking met Oxfam Novib en De Schuur en wordt mede mogelijk gemaakt door MSC, Right2Grow en The Hunger Project.

Zien en beleven.

Reis mee met een activiste uit Malawi die haar ogen uitkijkt in Amerika en in gesprek gaat met boeren over de wereldwijde gevolgen van hun manier van werken. Zie hoe wetenschappers en bedrijven zich inzetten voor het voedsel van de toekomst en ga in gesprek over de dilemma’s die daarbij komen kijken. Bekijk het voedsel wat we elke dag eten eens van een heel andere kant. Praat mee met de makers van de films, politici en voedseldeskundigen. En ontdek dat we elkaar nodig hebben om klimaatverandering tegen te gaan en honger de wereld uit te helpen. Van boer tot wereldleider en van supermarkt tot aan je eigen boodschappentas.

Wat kan je zelf doen om bij te dragen aan een gezond en duurzaam voedselsysteem?

Praat met ons mee tijdens het Farm to Fork debat.

Onderdeel van het World Food Day Film Festival is het Farm to Fork debat: een debat met politici en experts (waaronder onze eigen Evelijne Bruning) over de relatie tussen wat wij hier in Nederland en Europa doen, en de impact daarvan elders. En over de rol van Europa in het verkleinen van onze voedsel footprint. Het debat vindt plaats op zaterdag 16 oktober 15.00-16.15 uur in de Waalse Kerk.

Wil jij hier graag bij zijn? Speciaal voor het netwerk van The Hunger Project houden wij plaatsen vrij. Stuur ons uiterlijk woensdag 13 oktober een berichtje op info@thehungerproject.nl, en laat ons weten waarom jij zo’n ticket wilt hebben.

SDG2: Zero Hunger.

The Hunger Project gelooft dat het einde van honger haalbaar is. En ook in de Sustainable Development Goals (SDG2) is internationaal de ambitie uitgesproken dat iedereen op de wereld in 2030 toegang zou moeten hebben tot voldoende, gezond en duurzaam voedsel. The Hunger Project zet zich samen met 500.000 gedreven changemakers en gesteund door honderden ambitieuze bedrijven, filantropische stichtingen en enthousiaste particulieren actief in voor het einde van honger. Want het kan wél.

Praat met ons mee tijdens het Farm to Fork debat.

Investeer in het einde van honger.