Wonderschoon bericht: Postcode Loterij verlengt samenwerking met The Hunger Project

Bij The Hunger Project vieren we graag elke stap op weg naar het einde van honger. Want het einde van honger is zo’n groot en ver weg doel, dat het niet ondenkbaar is om onderweg de moed te verliezen. Daarom vieren wij elk tussentijds succes, klein of groot, door op onze “juich-bel” te slaan. En we hebben nu alle reden om die juich-bel te laten klinken. Want de Nationale Postcode Loterij verlengt onze samenwerking met 5 jaar!

Trots op het vertrouwen.

Wij zijn superblij dat wij weer het vertrouwen krijgen van de Postcode Loterij. Met de vaste bijdrage van €500.000 per jaar kunnen wij blijven werken aan het einde van honger. En blijven investeren in mensen – zodat zij zélf hun situatie kunnen veranderen.

Investeren in mensen.

Zoals Alemayehu Gachow en Yeshialem Tadese uit Ethiopië. Zij gingen samen met andere getrainde lokale boeren de strijd aan met erosie in hun omgeving. Samen hebben zij al meer dan 1 miljoen bomen geplant, waardoor het land kan herstellen.

“Alle mannen en vrouwen uit ons dorp hebben meegeholpen bij het planten van de boompjes. En we hebben een hek neergezet om het terrein te beschermen tegen het rondlopende vee. We wonen in de buurt, dus we houden allemaal in de gaten dat er niemand hout kapt of dat er toch vee komt. Vroeger was dit kaal grasland en hadden we last van erosie. Nu groeit er veel meer en hoger gras tussen de bomen en dat houdt het land goed vast. We zien in ons dorp allemaal wat het grote verschil is tussen het landschap een paar jaar geleden en nu.”

Zo brengen we het einde van honger een flinke stap dichterbij. Dus alle deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt!

The Hunger Project en de Nationale Postcode Loterij.

Sinds 2011 ontvangt The Hunger Project jaarlijks 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. Eind 2020 werd de samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen  van de loterij heeft besloten de samenwerking voort te zetten: ook de komende 5 jaar ontvangt The Hunger Project steun voor haar werkzaamheden.

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 105 goede doelen organisaties met minimaal 40% van de lotprijs.

Er wordt zóveel belangrijk werk mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij: sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur gegeven.

Alle deelnemers van de Postcode Loterij: enorm bedankt!

Investeer in het einde van honger.