Kom op World Hunger Day in actie voor #ZeroHunger: 6 tips

Op 28 mei is het World Hunger Day. Een dag – meer dan 10 jaar geleden uitgeroepen door The Hunger Project – waarop we wereldwijd een spotlight zetten op het grootste oplosbare probleem ter wereld: honger. We dagen je uit: doe je met ons mee?

Elke World Hunger Day vieren we de enorme resultaten die we met elkaar al hebben bereikt op weg naar het einde van honger en delen we verhalen van verandering. Maar de ongemakkelijke waarheid is dat het aantal mensen met honger nu met sprongen stijgt.

Grote toename van honger.

Honger neemt bij elke crisis toe. Dat zien we bij de coronapandemie, de klimaatcrisis en nu ook bij de oorlog in Oekraïne. De graanexport uit Oekraïne en Rusland stokt, voedselprijzen stijgen en dit treft vooral de meest kwetsbare landen. Zo drijft de oorlog het aantal mensen met honger nog verder op.

World Hunger Day 2022.

Reden te meer om keihard door te gaan met ons werk. En om aandacht te vragen voor de voedselcrisis wereldwijd, op alle plekken waar we invloed uit kunnen oefenen. Maar ook om te blijven laten zien dat het wél kan. Dat doen we bijvoorbeeld zaterdag 28 mei op World Hunger Day 2022. Hieronder 6 tips hoe ook jij in actie kunt komen.

In tijden van crisis doen wat onmogelijk lijkt.

Want nog altijd gelooft The Hunger Project dat honger het grootste oplosbare probleem ter wereld is. En dat we het tij kunnen keren. Maar dan moeten we wel met z’n allen héél hard aan de bak en serieus en slim investeren in lokale en blijvende oplossingen. En de stem, de kennis en het leiderschap van mensen met honger zélf versterken. Op weg naar een betere wereld – voor ons allemaal. Zonder honger en armoede.

Het aantal mensen met honger stijgt met sprongen.

Wat doe jij op World Hunger Day? 6 tips.

Vraag op World Hunger Day aandacht voor de 811 miljoen mensen met honger en steun het werk van The Hunger Project.

  1. Investeer in het werk van The Hunger Project. Maak direct een bedrag naar keuze over. Iedere euro komt ten goede aan een wereld zonder honger.
  2. Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief ‘Het kan wél’.
  3. Praat mee over de oplossing op 26 mei om 9.30 uur tijdens het internationale webinar “Can shifting the power to local communities end hunger and poverty?
  4. Volg ons verhaal op LinkedInInstagramTwitter en Facebook. Met iedere like help je ons zichtbaarder te worden.
  5. Ga in gesprek en deel online jouw post met #WorldHungerDay. Download de digitale toolkit op worldhungerday.org
  6. Investeer je feest. Binnenkort iets te vieren, maar heb je alles al? Geef betekenis aan je verjaardag of jubileum en vraag geen cadeaus maar een gift aan The Hunger Project.

Over World Hunger Day 2022.

World Hunger Day is een belangrijke dag die The Hunger Project meer dan 10 jaar geleden heeft uitgeroepen om een spotlight te zetten op het grootste oplosbare probleem ter wereld: honger. Alleen door alle oorzaken van honger tegelijk aan te pakken, is het einde van honger mogelijk. En zetten we een grote stap in het behalen van de Sustainable Development GoalsLees meer op worldhungerday.org.

Honger uitgelegd in 2 minuten.

Wat doet The Hunger Project.

In 13 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt The Hunger Project met een geïntegreerde aanpak om honger de wereld uit te krijgen. Niet met voedselhulp, maar met duurzame oplossingen. En niet met liefdadigheid, maar met gelijkwaardige partnerschappen. Met volop ruimte voor maatwerk, lokale oplossingen en als belangrijkste ingrediënt: de mensen met honger zélf. Want een blijvend einde aan de honger kan alleen gebeuren wanneer mensen dat zelf doen. Lees meer over onze aanpak.

Onze stem laten horen.

Wereldwijd vragen wij op World Hunger Day aandacht voor de voedselcrisis, op alle plekken waar we invloed uit kunnen oefenen. Zo laten we op politiek niveau onze stem horen als aanjager van het Food4All-netwerk. Samen met andere groene- en ontwikkelingsorganisaties vragen we met Food4All meer beleidsaandacht voor honger en ondervoeding. En deze week werkten we samen met Wageningen University & Research en een netwerk van noodhulporganisaties aan 4 toekomstscenario’s over de mogelijke impact van de oorlog in Oekraïne op voedselzekerheid.

 

Investeer in het einde van honger.