Een wereld zonder honger, het kan wél!

Een wereld zonder honger, het kan wél!

Doneren met impact.

Er zijn meer dan 50.000 goede doelen in Nederland. Als je je geld aan een van hen geeft, wil je zeker weten dat het ook goed wordt besteed. Een aantal verschillende onafhankelijke organisaties probeert zo goed mogelijk in beeld te brengen hoe goede doelen hun werk doen. The Hunger Project scoort daarbij consistent de hoogst mogelijk haalbare punten.

ANBI.

Allereerst is daar de zogenaamde ANBI-status: voordat de Belastingdienst een goed doel erkent als een Algemeen Nut Beogende Instelling, moet het aan een aantal basale eisen voldoen op het gebied van beleid, beloning en integriteit. Ongeveer 50.000 organisaties in Nederland hebben deze status. The Hunger Project Nederland is er daar een van.

CBF Erkend.

Bovendien kan een goed doel zich (vrijwillig, en op eigen kosten) jaarlijks laten keuren door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Die letten met name op de betrouwbaarheid van de keurmerkhouders. In 2024 mogen 700 Nederlandse goede doelen zich een CBF Erkend Goed Doel noemen, waaronder The Hunger Project Nederland. Hierdoor weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Kortom, wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Impact Challenge Award 2020.

Op  27 november 2020 won The Hunger Project de Impact Challenge Award met onze case over de ex-post evaluatie. Deze prijs, een initiatief van toezichthouder CBF, is voor het meest inspirerende project op het gebied van impactgericht werken. Onze case: wij lieten onafhankelijk extern onderzoek uitvoeren in twee epicentra, ruim drie jaar nadat zij zichzelf zelfredzaam hadden verklaard.

We onderzochten wat daar drie jaar later nog van overeind staat. Omdat we willen weten hoe effectief en duurzaam onze aanpak op de lange termijn is, en willen leren hoe we ons werk nog beter kunnen doen. De evaluatie liet ons zien waarin we floreren, maar ook waarover we struikelen.

Geefwijzer: The Hunger Project scoort 100%.

Daarnaast is er nog de Geefwijzer. Deze baseert haar beoordeling van goede doelen op de zeer uitgebreide database van het Kenniscentrum Filantropie. Bij deze test scoort The Hunger Project al 10 jaar op rij de volle 100%. Dat is de hoogst haalbare score – op een lange lijst van onderwerpen als transparantie, aanpak van activiteiten en de kwaliteit van de organisatie.

Privacybeleid.

Wij vinden de bescherming van de privacy van onze investeerders en geïnteresseerden – zoals bezoekers van de website – van essentieel belang. Persoonlijke gegevens worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Je kunt altijd contact met ons opnemen om te vragen om je persoonlijke gegevens te verwijderen of aan te passen.

Het gebruik van je gegevens, waarom we ze verzamelen en wat we bewaren hangt af van jouw relatie met The Hunger Project en welke toestemming je hebt gegeven. Lees er alles over in ons privacybeleid.

Investeer in een wereld zonder honger.