Het einde van honger, het kan wél!

Het einde van honger,
het kan wél!

Investeren met impact.

Er zijn grofweg 30.000 goede doelen in Nederland. Als je je geld aan een van hen geeft, wil je zeker weten dat het ook goed wordt besteed. Een aantal verschillende onafhankelijke organisaties probeert zo goed mogelijk in beeld te brengen hoe goede doelen hun werk doen. The Hunger Project scoort daarbij consistent de hoogst mogelijk haalbare punten.

ANBI.

Allereerst is daar de zogenaamde ANBI-status: voordat de Belastingdienst een goed doel erkent als een Algemeen Nut Beogende Instelling, moet het aan een aantal basale eisen voldoen op het gebied van beleid, beloning en integriteit. Ongeveer 55.000 organisaties in Nederland hebben deze status. The Hunger Project Nederland is er daar een van.

CBF Erkend.

Bovendien kan een goed doel zich (vrijwillig, en op eigen kosten) jaarlijks laten keuren door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Die letten met name op de betrouwbaarheid van de keurmerkhouders. In 2019 mogen 593 Nederlandse goede doelen zich een CBF Erkend Goed Doel noemen, waaronder The Hunger Project Nederland. Hierdoor weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Kortom, wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen.Geefwijzer: The Hunger Project scoort 100%.

Daarnaast is er nog GeefWijzer. Deze baseert haar beoordeling van goede doelen op de zeer uitgebreide database van de vakgroep Filantropie van de Erasmus Universiteit. Bij deze test scoort The Hunger Project al jaren op rij de volle 100%. Dat is de hoogst haalbare score – op een lange lijst van onderwerpen als transparantie, aanpak van activiteiten en de kwaliteit van de organisatie.

Op de vergelijkingswebsite van Goede Doelen Monitor kun je ons zelf ook beoordelen. Of neem contact met ons op, en vertel het ons direct. Wij horen graag wat je van The Hunger Project vindt!

Privacybeleid.

Wij vinden de bescherming van de privacy van onze investeerders en geïnteresseerden – zoals bezoekers van de website – van essentieel belang voor haar activiteiten. Persoonlijke gegevens worden daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Je kunt altijd contact met ons opnemen om te vragen om je persoonlijke gegevens te verwijderen of aan te passen.

Het gebruik van je gegevens, waarom we ze verzamelen en wat we bewaren hangt af van jouw relatie met The Hunger Project en welke toestemming je hebt gegeven. Lees er alles over in ons privacybeleid.

Investeer in het einde van honger.