Een wereld zonder honger, het kan wél!

Een wereld zonder honger, het kan wél!

Raad van Advies.

The Hunger Project Nederland mag rekenen op de steun van een aantal invloedrijke Nederlanders, die zich actief inzetten om The Hunger Project te promoten en te adviseren op strategische vraagstukken. Dat zijn:

Herman Wijffels

Voormalig bewindvoerder bij de Wereldbank, voormalig voorzitter – Sociaal Economische Raad (SER)
Op een hele praktische manier gericht op de ontwikkeling van mensen, in het bijzonder vrouwen; dat is kenmerkend voor de werkwijze van The Hunger Project, die mij zeer aanspreekt.

Felix Meurders

Televisie- en radiopresentator
In Burkina Faso heb ik met eigen ogen gezien hoe het werkt. Mijn argwanende journalistieke houding heeft tijdens die reis langzamerhand plaats gemaakt voor waardering en respect. Ik heb de boom gezien waar mannen, maar vooral ook vrouwen, gevraagd werden naar hun droom. Waar afgesproken werd om actie te ondernemen, waar leiderschap ontstond. The Hunger Project laat westerlingen geen schooltjes of ziekenzaaltjes bouwen, dat doen de mensen zelf. Aangestuurd door een staf uit het land zelf. The Hunger Project laat mensen hun droom verwezenlijken: een leven zonder honger. The Hunger Project: meer dan de moeite waard om in te investeren.

Foto: Tom Cornelissen

Maria-Martens-The-Hunger-Project

Maria Martens

Voormalig lid van de Eerste Kamer, woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking – CDA
The Hunger Project maakt een wereld van verschil voor vele mensen die in armoede leven. Met een bijzondere aandacht voor iedere persoon, en vooral de moeders en kinderen, geven de projecten kansen om het hongerprobleem aan te pakken. Dat ook het bestuurlijke niveau niet word overgeslagen is essentieel. Het is belangrijk dat overheden zich verantwoordelijk voelen voor hun burgers. Op deze manier zet The Hunger Project zich in voor een duurzame armoedebestrijding. Het is geweldig dat zoveel mensen zich als vrijwilliger hiervoor willen inzetten. Ik denk dat daar juist de kracht ligt van The Hunger Project.
Leoni-Jansen-The-Hunger-Project

Leoni Jansen

Zangeres/programmamaker
“Muziek appelleert voor mij aan datgene wat ons allemaal verbindt en waar we geen woorden voor hebben, iets wat ons allemaal raakt. Op het toneel creëer ik een wereld waarin alle mensen en culturen verbonden zijn. Het liefst wil ik dat de hele wereld er zo uitziet. En daarom steun ik van harte The Hunger Project.
Jan-willem-Baud-The-Hunger-Project

Jan-Willem Baud

Voormalig directievoorzitter NPM Capital
The Hunger Project sluit naadloos aan bij onze bedrijfsfilosofie en bij die van onze deelnemingen. Het gaat bij The Hunger Project om de mensen zelf, een door hen zelf ontwikkeld toekomstbeeld, je nek uitsteken en vervolgens heel hard werken om dit te bereiken; ondernemerschap dus. Ondernemerschap is universeel.
Pieter-Winsemius-door-Leo-van-Velzen-The-Hunger-Project

Pieter Winsemius

Lid Wetenschappelijk Raad voor Regeringsbeleid
Investeer in een wereld zonder honger.