Een wereld zonder honger, het kan wél.

Een wereld zonder honger, het kan wél.

Sustainable Development Goals.

Je kent ze vast: de Sustainable Development Goals, afgekort de SDG’s. Deze 17 doelen voor een duurzame en eerlijke wereld zijn vastgesteld door de landen die zijn aangesloten bij de VN. The Hunger Project zet zich vooral in voor SDG2: Zero Hunger, maar met onze geïntegreerde aanpak dragen we bij aan meer SDG’s. Want voor een duurzaam einde van honger moeten we aan alle oorzaken van honger en armoede werken.

De Sustainable Development Goals: 17 ambitieuze doelen.

In 2015 zetten de leiders van 193 landen na lang onderhandelen hun handtekeningen onder een ambitieuze agenda voor de wereld. Deze duurzame ontwikkelingsdoelen moeten de wereld een betere plek maken, en pakken uitdagingen als honger, armoede en klimaatverandering aan. Deze 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) moeten uiterlijk in 2030 moeten zijn gehaald. 

Alle Sustainable Development Goals

SDG2: Zero Hunger.

Toen The Hunger Project 40 jaar geleden werd opgericht, was het idee van een wereld zonder honger nog een grote denksprong. Maar met de Sustainable Development Goals heeft de wereld het einde van honger als haalbaar doel omarmd. Ook de Nederlandse overheid heeft voor die doelen getekend – omdat het kan.

In SDG2 is toegezegd dat in 2030 het aantal mensen met honger zijn teruggebracht moet zijn naar nul. De laatste decennia ging het veelbelovend goed vooruit: het aantal mensen met honger daalde sterk, terwijl de wereldbevolking behoorlijk groeide. Helaas ziet de wereld er sinds 2015 anders uit. De vooruitgang op SDG2 is gestokt, en honger neemt weer toe. En dat terwijl honger het grootste oplosbare probleem ter wereld is.

Werken aan meerdere SDG’s tegelijk.

Naast de ambitie van de SDG’s is ook de onderlinge samenhang belangrijk. Ze grijpen in elkaar. Daar sluit The Hunger Project zich bij aan. Niet voor niets werken wij altijd met een geïntegreerde aanpak

We kunnen eenvoudigweg niet definitief en blijvend een einde maken aan honger zonder ook aan ongelijkheid te werken. Aan armoedebestrijding. Aan gendergelijkheid. En aan de toegang tot schoon drinkwater. Want chronische honger is een vicieuze cirkel waarin milieu, water, sanitatie, onderwijs, gezondheidszorg en gendergelijkheid een rol spelen. Om deze cirkel te doorbreken, moeten al deze onderwerpen worden aangepakt. Geïntegreerd en tegelijkertijd. Met ons werk dragen we daarom ook niet alleen bij aan #ZeroHunger, maar aan meer SDG’s.

Een paar voorbeelden:

Naast de ambitie van de SDG's, is ook de onderlinge samenhang belangrijk.

Bijdragen aan de SDG’s: 17 doelen voor ons allemaal.

Deze 17 doelen zijn van ons allemaal, en iedereen kan zich ervoor inzetten. Dat gebeurt al vanuit overheden, het bedrijfsleven, kennisinstellingen, jongerengroepen, ngo’s, consumenten, scholen en meer. Uiteraard zet The Hunger Project vooral in op SDG2. Doe je mee? Steun het werk van The Hunger Project als bedrijf, stichting, fonds of particulier. Of bekijk wat je nog meer voor de SDG’s kunt doen

De Sustainable Development Goals  zijn een ambitieuze agenda voor een betere wereld. Onderdeel daarvan is het einde van honger, vastgesteld in SDG2. Omdat we voor een duurzaam einde van honger aan alle oorzaken van honger en armoede tegelijk moeten werken, draagt The Hunger Project met een geïntegreerde aanpak bij aan meerdere SDG’s.

Investeer in een wereld zonder honger.