Een wereld zonder honger, het kan wél.

Een wereld zonder honger, het kan wél.

Onze changemakers.

The Hunger Project trainde al meer dan 500.000 lokale vrijwilligers. Ondernemende mensen die verandering willen in hun dorp en zich daarvoor inzetten. Die kansen zien en lef hebben. Zij kijken naar wat er wél kan in hun dorp. Deze gemotiveerde en ervaren vrijwilligers maken het verschil voor hun 12 miljoen dorpsgenoten.

Volgens The Hunger Project gaat het einde van honger over mensen. We investeren in voorlopers uit de gemeenschappen zelf, die de verandering van binnenuit leiden. Als zij durven dromen en kansen krijgen, kunnen ze buitengewone resultaten boeken. Zoals een wereld zonder honger. 

ONTMOET DE CHANGEMAKERS

Onderneemster Fati adviseert dorpsgenoten over gezonde voeding en gezondheid, om ondervoeding bij kinderen tegen te gaan: “Als een kind niet meer ondervoed is, is een moeder vrijer om andere activiteiten weer op te pakken.”

In zelfredzaam epicentrum Adonkwanta is veel veranderd. “We hebben nu een bank, een gezondheidskliniek en sinds kort ook internet. En dorpsbewoners zetten zich nog meer dan voorheen in voor de gemeenschap.”

Emilienne is succesvol als pindakoekjes handelaar. “Ik zal me altijd de dag herinneren dat ik mijn eigen bedrijf kon beginnen, waardoor ik nu ook anderen kan helpen.”

Sabistone doet mee aan het geitenproject van The Hunger Project in Malawi. Hij is inmiddels eigenaar van 76 geiten: “Met mij en mijn gezin gaat het goed, wij hoeven ons geen zorgen meer te maken over ons voedsel.”

Jamuna is niet alleen een inspiratie voor haar familie, maar ook voor haar hele gemeenschap. Ze is de eerste vrouwelijke voorzitter van de dorpsraad. “Ik geloof niet in het onderscheid maken tussen mensen. Ik geloof dat iedereen gelijk is.” 

Met behulp van nieuwe landbouwmethoden en een landbouwlening zag boer Allan zijn oogst flink toenemen. “We hebben nu genoeg te eten. En ik spaar voor een os die kan helpen ploegen. Als lead farmer moedig ik anderen aan om hetzelfde te doen.”

Veronica ziet de vooruitgang in haar dorp. Haar landbouwkennis geeft ze door aan haar dorpsgenoten. “De verbondenheid is enorm toegenomen. We zetten ons nu nog meer in voor de gemeenschap.” 

De ervaren verpleegkundige Immaculate zet zich ook buiten de gezondheidskliniek in voor de gemeenschap van epicentrum Namayumba in Oeganda. Bijvoorbeeld door op scholen kennis te delen over zwangerschap en seksualiteit. 

Jagadevi loopt al sinds 2010 mee in de lokale politiek en volgde trainingen van The Hunger Project. “Ik leerde om de juiste vragen te stellen, mijn gedachten te verwoorden, hoe de dorpsraad werkt en het belangrijkste: hoe je samenwerkt als collectief.” 

De ouders van Alemtsehaye  wilden haar op haar 15e uithuwelijken. De Girls Club van haar school kwam in actie. “Ik wilde naar school blijven gaan en later graag een goede baan vinden, waarmee ik kan werken aan een betere positie voor vrouwen en meisjes.”

Met de Youth Club maakt Bonani haar school een veilige plek voor meisjes. Zo zorgt ze voor schone wc’s en pakt ze eve teasing aan. “Het allerbelangrijkste is dat meisjes serieus worden genomen.”

Kosseguis grote droom is dat alle meisjes in het dorp naar school kunnen gaan, en alle vrouwen veilig kunnen bevallen. Ze heeft haar eigen manier gevonden om haar dorpsgenoten daarvan te overtuigen. 

Aragaw en Melkom zijn pasgetrouwd en hebben hun eerste huis gebouwd. Ze hebben bomen geplant op gemeenschapsgrond en verbouwen graan en maïs op hun eigen akker. “Ik hoop daar uiteindelijk genoeg mee te verdienen.”

Boer Abraham kon na het volgen van trainingen en met een microkredietlening zijn oogst verhogen. Zijn 8 kinderen werken niet meer mee op de boerderij, maar kunnen allemaal naar school. “Ik wil dat mijn kinderen zelf kunnen beslissen over hun toekomst.”

Hadijah gelooft sterk dat vrouwen levens kunnen veranderen wanneer ze in leiderschapsposities terecht komen en moedigt hen aan. “Vrouwen moeten weten dat ze de kracht om te groeien en te ontwikkelen zelf in zich hebben.”

Investeer in een wereld zonder honger.