Het einde van honger, het kan wél!

Het einde van honger,
het kan wél!

Onze changemakers.

The Hunger Project trainde al bijna 500.000 lokale vrijwilligers. Ondernemende mensen die verandering willen in hun dorp en zich daarvoor inzetten. Die kansen zien en lef hebben. Zij kijken naar wat er wél kan in hun dorp. Deze gemotiveerde en ervaren vrijwilligers maken het verschil voor hun 15,8 miljoen dorpsgenoten.

Volgens The Hunger Project gaat het einde van honger over mensen. We investeren in voorlopers uit de gemeenschappen zelf, die de verandering van binnenuit leiden. Als zij durven dromen en kansen krijgen, kunnen ze buitengewone resultaten boeken. Zoals het einde van honger. 

UIT BENIN

Louise, Emilienne, Giselle, Fulbert en Bienvenu nemen het voortouw in hun dorp. Zij zetten zich in voor verandering. Ze hebben succesvolle bedrijven gestart, bieden werk aan hun dorpsgenoten, zetten vrouwelijk leiderschap op de kaart en leiden jongeren op tot kleermaker. “Zo worden we allemaal sterker.”

Zakpota, Benin

Verhalen uit Zakpota, Benin.

Louise, Emilienne, Giselle, Fulbert en Bienvenu zetten zich in voor verandering in hun dorp Zakpota. “Zo worden we allemaal sterker.”

ONTMOET DE CHANGEMAKERS

Met de Youth Club maakt Bonani Akter haar school een veilige plek voor meisjes. Zo zorgt ze voor schone wc’s en pakt ze eve teasing aan. “Het allerbelangrijkste is dat meisjes serieus worden genomen.”

Kosseguis grote droom is dat alle meisjes in het dorp naar school kunnen gaan, en alle vrouwen veilig kunnen bevallen. Ze heeft haar eigen manier gevonden om haar dorpsgenoten daarvan te overtuigen. Lees haar verhaal. 

Rajwanti Singh volgde het leiderschapsprogramma in Madhya Pradesh. “Mijn ontwikkeling als vrouw en als leider kwam in een stroomversnelling. Ik voel me geen dorpsraadslid, maar een groot leider, zoals de minister-president!” 

Met behulp van nieuwe landbouwmethoden en een landbouwlening zag boer Allan Wyson zijn oogst flink toenemen. “We hebben nu genoeg te eten. En ik spaar voor een os die kan helpen ploegen. Als lead farmer moedig ik anderen aan om hetzelfde te doen.” 

Aragaw en Melkom zijn pasgetrouwd en hebben hun eerste huis gebouwd. Ze hebben bomen geplant op gemeenschapsgrond en verbouwen graan en maïs op hun eigen akker. “Ik hoop daar uiteindelijk genoeg mee te verdienen.”

Boer Abraham Narh kon na het volgen van trainingen en met een microkredietlening zijn oogst verhogen. Zijn 8 kinderen werken niet meer mee op de boerderij, maar kunnen allemaal naar school. “Ik wil dat mijn kinderen zelf kunnen beslissen over hun toekomst.”

Emilienne Montchohodi is succesvol als pindakoekjes handelaar. “Ik zal me altijd de dag herinneren dat ik mijn eigen bedrijf kon beginnen, waardoor ik nu ook anderen kan helpen.”

De ervaren verpleegkundige Immaculate zet zich ook buiten de gezondheidskliniek in voor de gemeenschap van epicentrum Namayumba in Oeganda. Bijvoorbeeld door op scholen kennis te delen over zwanger worden.

Ndeye Kane beheert een sociale onderneming: een winkel in het epicentrumgebouw van Ndereppe. “Door de alfabetiseringslessen kon ik al lezen, schrijven en rekenen toen ik hier kwam werken. Door in de winkel te werken is mijn kennis er op vooruit gegaan.” 

De ouders van Alemtsehaye Kibbete wilden haar op haar 15e uithuwelijken. De Girls Club van haar school kwam in actie. “Ik wilde naar school blijven gaan en later graag een goede baan vinden, waarmee ik kan werken aan een betere positie voor vrouwen en meisjes. “

Investeer in het einde van honger.