Een wereld zonder honger, het kan wél!

Een wereld zonder honger, het kan wél!

Abraham uit Ghana.

Abraham uit Obenyemi in Ghana is boer, getrouwd en vader van 8 kinderen. Hij verbouwt mais, cassave, kokos en groenten.

Investeren in boerenbedrijf.

“Ik deed mee aan trainingen en workshops in epicentrum Obenyemi. Met die kennis kon ik mijn oogst vergroten. En met een lening van de microfinancieringsbank kan ik mijn boerenbedrijf verder ontwikkelen. Ik huur bijvoorbeeld extra stukken land erbij.

Hogere opbrengst.

De opbrengst van mijn land nam flink toe: van 3 naar 9 zakken mais per hectare. Wat we niet zelf gebruiken verwerken we en verkopen we op de markt. Die kant van het bedrijf regelt mijn vrouw.

Allemaal naar school.

Vroeger moest iedereen in de familie werken op de boerderij, nu heb ik daarvoor mensen in dienst. En al mijn 8 kinderen gaan inmiddels naar school. Ik was niet zo bevoorrecht, mijn kinderen moet het beter krijgen.”

CHANGEMAKER

“Ik wil dat mijn kinderen zelf kunnen beslissen over hun toekomst. Dat ze zelf kunnen bepalen wat ze doen, en dat ze zichzelf kunnen onderhouden.”

Abraham boer in Obeyemi, Ghana.

CHANGEMAKER

Armoedebestrijding Boer-Abraham Narh-epicentrum-Obenyemi-Ghana-The-Hunger-Project
Boer-Abraham Narh-epicentrum-Obenyemi-Ghana-The-Hunger-Project

Changemakers.

Zoals Abraham zijn er nog veel meer changemakers actief. The Hunger Project trainde ruim 500.000 lokale vrijwilligers. Ondernemende mensen die verandering willen in hun dorp en zich daarvoor inzetten. Die kansen zien en lef hebben. Zij kijken naar wat er wél kan in hun dorp. En maken zo het verschil voor hun 12 miljoen dorpsgenoten. Lees hun verhalen

Investeer in een wereld zonder honger.