Een wereld zonder honger, het kan wél.

Een wereld zonder honger, het kan wél!

Allan: van stroper naar voorbeeldboer.

Allan is wat je noemt een lead farmer. Hij deed 5 jaar geleden mee aan het voedselzekerheidsprogramma van The Hunger Project. Daar leerde hij nieuwe landbouwmethoden – zoals minder zaadjes planten in een gaatje, maar wel de gaatjes dichter op elkaar plaatsen. Met behulp van deze kennis en met een microkredietlening kon hij zijn oogst flink verhogen. Hij moedigt zijn dorpsgenoten aan om hetzelfde te doen. 

Wonen rond een beschermd wildpark.

Allan woont met zijn gezin in Chibwalizo, een dorpje naast een beschermd natuurgebied in het zuiden van Malawi. De armoede in het dorp was enorm, en zelfs van stroperij viel niet goed te leven. In 2011 begon The Hunger Project in Chibwalizo te werken, en sindsdien is er veel veranderd.

Op zoek naar nieuwe manieren om een inkomen te verdienen, en tegelijkertijd het park te beschermen, volgden Allan en zijn vrouw de trainingen en werden ze succesvolle boeren. Kijk naar hun verhaal.   

Sparen voor een os.

“Sinds ik de nieuwe methoden gebruik is mijn opbrengst een stuk hoger. Met een landbouwlening van goede zaden en bemesting, oogstte ik veertig zakken mais waarvan ik er tien teruggaf aan de voedselbank van het epicentrum. Met z’n achten thuis eten we zo’n drie zakken mais per maand. Wat ik nu graag zou willen is een os die helpt met ploegen. Dus daar spaar ik voor.”

Voorbeeldboer.

“Als voorbeeldboer moedig ik anderen aan ook de nieuwe methoden te gebruiken of een landbouwlening te nemen. Vroeger moest ik aan het werk in Mozambique, als dagloner. Dat hoef ik nu niet meer te doen. Ik weet dat ik verzekerd ben van genoeg te eten voor mijzelf en mijn familie. Dat geeft een hoop rust. Kijk nou, mijn vrouw was altijd zo dun, haha, nu is ze flink aangekomen!”

Geiten als verzekering.

Om mais te malen loopt zijn vrouw naar de maismolen verderop. De geitenstal voor twintig geiten is net nieuw. De geiten zijn vooral een verzekering voor als het helemaal mis gaat met de oogst, zoals toen het 4 jaar geleden zo droog was. Geiten kan hij immers verkopen als het echt moet. 

CHANGEMAKER

“Ik heb vertrouwen in de toekomst. We zijn op de goede weg.”

Allan uit Malawi

CHANGEMAKER

Changemakers.

Zoals Allan zijn er nog veel meer changemakers actief. The Hunger Project trainde ruim 500.000 lokale vrijwilligers. Ondernemende mensen die verandering willen in hun dorp en zich daarvoor inzetten. Die kansen zien en lef hebben. Zij kijken naar wat er wél kan in hun dorp. En maken zo het verschil voor hun 12 miljoen dorpsgenoten. Lees hun verhalen

Investeer in een wereld zonder honger.