Een wereld zonder honger, het kan wél.

Een wereld zonder honger, het kan wél!

Aragaw en Melkom planten verschillende gewassen.

Aragaw en zijn vrouw Melkom zijn pasgetrouwd. Ze hebben hun eerste huis gebouwd op het land van de vader van Aragaw. Aragaw wil het anders aanpakken dan zijn vader.

Variëren in gewassen.

“In trainingen van The Hunger Project hoorden we over intercropping. Mijn vader verbouwt alleen maïs op zijn land, maar wij kiezen er voor om te variëren in de gewassen. We hebben nu onder andere koffie en avocado op ons veld geplant.”

Duizenden zaailingen geplant.

“We hebben mee gewerkt aan het planten van de duizenden boomzaailingen op de gezamenlijke grond. In ruil daarvoor kregen we zaailingen voor op ons eigen veld en advies over hoe we deze het beste kunnen planten en verzorgen. We verdienen ons inkomen nu vooral doordat Aragaw bij zijn vader op het land meewerkt. En we verbouwen zelf ook nog wat graan en maïs.”

CHANGEMAKERS

“We hopen natuurlijk dat deze struiken voldoende gaan opleveren om zo in ons inkomen te gaan voorzien.”

Aragaw en Melkon uit Machakel, Ethiopië.

CHANGEMAKERS

Aragaw-Muiv-en-Melkom-Titatu-changemakers-Machakel-Ethiopie-foto-Johannes-Odé-The-Hunger-Project
Aragaw-Muiv-en-Melkom-Titatu-changemakers-Machakel-Ethiopie-foto-Johannes-Ode-The-Hunger-Project-mb

Miljoenen bomen.

Sinds 2017 werken The Hunger Project en WeForest samen. We begonnen in Machakel, in het noordwesten van Ethiopië. Samen met bijna 4.700 getrainde lokale vrijwilligers hebben we daar meer dan 1,3 miljoen bomen opgekweekt en deze verspreid geplant over ruim 800 hectare. Daarnaast hebben we op de boerenerven van 3.800 huishoudens bijna 1 miljoen bomen geplant als voedselbosbouw. Deze succesvolle samenwerking hebben we in 2021 uitgebreid naar Gewocha Forest, in de regio naast Machakel.

Changemakers.

Zoals Aragaw en Melkom zijn er nog veel meer changemakers actief. The Hunger Project trainde ruim 500.000 lokale vrijwilligers. Ondernemende mensen die verandering willen in hun dorp en zich daarvoor inzetten. Die kansen zien en lef hebben. Zij kijken naar wat er wél kan in hun dorp. En maken zo het verschil voor hun 12 miljoen dorpsgenoten. Lees hun verhalen

Investeer in een wereld zonder honger.