Het einde van honger, het kan wél!

Het einde van honger,
het kan wél!

Aragaw en Melkon planten verschillende gewassen.

Aragaw Muiv (22 jaar) en zijn vrouw Melkom Titatu (19 jaar) zijn pasgetrouwd. Ze hebben hun eerste huis gebouwd op het land van de vader van Aragaw. Aragaw wil het anders aanpakken dan zijn vader.

Variëren in gewassen.

“In trainingen van The Hunger Project hoorden we over intercropping. Mijn vader verbouwt alleen maïs op zijn land, maar wij kiezen er voor om te variëren in de gewassen. We hebben nu onder andere koffie en avocado op ons veld geplant.”

Duizenden zaailingen geplant.

“We hebben mee gewerkt aan het planten van de duizenden boomzaailingen op de gezamenlijke grond. In ruil daarvoor kregen we zaailingen voor op ons eigen veld en advies over hoe we deze het beste kunnen planten en verzorgen. We verdienen ons inkomen nu vooral doordat Aragaw bij zijn vader op het land meewerkt. En we verbouwen zelf ook nog wat graan en maïs.”

CHANGEMAKERS

"We hopen natuurlijk dat deze struiken voldoende gaan opleveren om zo in ons inkomen te gaan voorzien."

Aragaw en Melkon uit Machakel, Ethiopië.

CHANGEMAKERS

Aragaw-Muiv-en-Melkom-Titatu-changemakers-Machakel-Ethiopie-foto-Johannes-Odé-The-Hunger-Project
Aragaw-Muiv-en-Melkom-Titatu-changemakers-Machakel-Ethiopie-foto-Johannes-Ode-The-Hunger-Project-mb

4 miljoen bomen.

Sinds 2017 werken The Hunger Project en WeForest samen in het gebied rondom Machakel, in Amhara, Ethiopië. We gaan daar samen de strijd aan met erosie. Want geërodeerde grond raakt uitgeput, wat leidt tot mislukte oogsten en voedselonzekerheid. Getrainde boeren en boerinnen zoals Aragaw en Melkon hebben samen met WeForest bijna 4 miljoen bomen opgekweekt en deze verspreid geplant over bijna 1.000 hectare, waarvan bijna een kwart voor voedselbosbouw op ruim 3.300 verschillende boerenerven.

Investeer ook in het einde van honger.