Het einde van honger, het kan wél!

Het einde van honger,
het kan wél!

Kossegui Ganigi laat zien dat het anders kan.

Kossegui Ganigi (31) is een boerin uit Guinagourou, Benin. Ze heeft twee dochters en zorgt voor de baby van haar zus, die in het kraambed is overleden. Kosseguis grote droom is dat alle meisjes in het dorp naar school kunnen gaan en alle vrouwen veilig kunnen bevallen. Ze heeft haar eigen manier gevonden om haar dorpsgenoten daarvan te overtuigen. 

“Ik ben ervan overtuigd dat het kan, als de vrouwen van Guinagourou er samen voor in beweging komen. Maar niemand wil me geloven. Ze vinden het maar een rare droom en kunnen zich er niks bij voorstellen.

We hebben elkaar nodig.

Een jaar lang stond ik elke dag een uur eerder op om mijn buurvrouwen te overtuigen, deur aan deur, terwijl zij het ontbijt voor hun gezin kookten. Maar ze bleven cynisch. En in mijn eentje krijg ik het niet voor elkaar, ik heb ze echt nodig.

Een stenen huis.

Dus heb ik nu een nieuw plan om ze te overtuigen. Het lukt me om 15 cent per dag te sparen van mijn vishandel. Daarmee kan ik na een jaar het eerste stenen huis in het dorp bouwen. Iedereen wil wel een stenen huis, maar ook daarvan denken de buurvrouwen dat het voor ons soort mensen niet is weggelegd.

CHANGEMAKER

"Als ik straks een stenen huis heb, zullen ze zien dat het anders kan. En dan zullen ze ook in beweging komen. Wacht maar af.”

Kossegui Ganigi boerin in Guinagourou, Benin.

CHANGEMAKER

Kossegui-Ganigi-changemaker-Benin-The-Hunger-Project
Kossegui-Ganigi-Benin-The-Hunger-Project

Changemakers.

Zoals Kossegui zijn er nog veel meer changemakers actief. The Hunger Project trainde bijna 500.000 lokale vrijwilligers. Ondernemende mensen die verandering willen in hun dorp en zich daarvoor inzetten. Die kansen zien en lef hebben. Zij kijken naar wat er wél kan in hun dorp. En maken zo het verschil voor hun 15,8 miljoen dorpsgenoten. Lees hun verhalen

Investeer ook in het einde van honger.