Right2Grow.

Een goed leven begint bij goede voeding. Met de Right2Grow alliantie werkt The Hunger Project aan het einde van ondervoeding bij kinderen. Dat doen we als strategisch partner van de Nederlandse overheid, samen met 5 partners in 6 landen. En zoals altijd doen we dat met een community-led aanpak: door dorpen in staat te stellen om het zélf te doen, samen met hun lokale overheid.

Op weg naar het einde van ondervoeding en goede toegang tot WASH.

Het ging de afgelopen decennia veelbelovend goed vooruit: ondervoeding nam wereldwijd af. Maar nog steeds zijn 200 miljoen kinderen onder de 5 jaar te klein voor hun leeftijd (stunting), te licht voor hun lengte (wasting) of allebei tegelijk. Meer dan 340 miljoen kinderen hebben vitaminen- en mineralentekorten. En deze aantallen zullen door COVID-19 en klimaatverandering verder toenemen.

De komende 5 jaar pakt Right2Grow de grondoorzaken van deze problemen aan, op weg naar een wereld zonder ondervoeding met toegang tot water, sanitatie en hygiëne (WASH) voor iedereen.

Onze alliantiepartners.

We werken in de Right2Grow alliantie samen met World VisionAction Against HungerSave the Children, de Max foundation en Centre for Economic Governance and Accountability in Africa (CEGAA) uit Zuid-Afrika. Right2Grow wordt van 2021 tot en met 2025 gefinancierd vanuit het subsidiekader ‘Power of Voices Partnerschappen’ van de Nederlandse overheid.

We werken in Mali, Zuid-Soedan en 4 programmalanden van The Hunger Project: Bangladesh, Burkina Faso, Ethiopië en Oeganda.

Lokale stemmen versterken.

Right2Grow gelooft dat echte, blijvende vooruitgang alleen mogelijk is door te werken met lokale gemeenschappen, met speciale aandacht voor vrouwen en andere gemarginaliseerde groepen. Right2Grow investeert daarom in gemeenschappen, community-based organisaties en maatschappelijke organisaties zodat zij hun eigen data en verhalen kunnen verzamelen over ondervoeding en WASH (water, sanitatie en hygiëne). We helpen ze om lokale overheden – die het dichtstbij staan – ter verantwoording te roepen voor wat nodig is, wat wordt beloofd en wat (vaak niet) wordt geleverd. We helpen ze om met deze verhalen sterke cases te bouwen die nationale en internationale leiders en bestuurders overtuigen om betere keuzes te maken.

Aan de slag.

Samen met de gemeenschappen waar we werken, hun lokale organisaties, private sector en overheidspartners weten we hoe we ondervoeding naar nul kunnen brengen en hoe we het aantal mensen zonder toegang tot basis WASH-voorzieningen naar nul kunnen brengen. Dus gaan we dat doen.

Meer over Right2Grow.

Wil je meer weten over Right2Grow? Lees hier meer, volg Right2Grow op Facebook, LinkedIn en Twitter of neem contact op met partnership facilitator Jouwert van Geene: jouwert@right2grow.org

We zijn supertrots dat de Right2Grow alliantie is geselecteerd als strategische partner van de Nederlandse overheid. Samen met onze alliantiepartners– allemaal experts op het gebied van ondervoeding, voedselzekerheid en WASH – kunnen we de komende 5 jaar een groot verschil maken en ondervoeding bij kinderen aanpakken.

Investeer in het einde van honger.