Wereldwijd heeft 1 op de 5 kinderen onder de 5 jaar een blijvende groeiachterstand door ondervoeding.

In Uganda alleen al hebben 2 miljoen kinderen deze achterstand. Het goede nieuws: ondervoeding kan relatief eenvoudig voorkomen worden met goede voeding vanaf de 1e dag van de zwangerschap. Daarom investeert The Hunger Project in 13 landen in goede zorg voor baby’s & moeders. Doe jij deze World Hunger Day met ons mee?

Jouw steun vanaf slechts € 10 kan al bijdragen aan de screening op ondervoeding voor een kindje op het platteland van Uganda.* En dat is nog niet alles – ouders krijgen tijdens deze screenings ook direct belangrijke voorlichting over gezonde voeding.

Kies jouw Tikkie:

kan al bijdragen aan de screening op ondervoeding voor 1 kindje in Uganda.
kan al bijdragen aan de screening op ondervoeding voor 3 kindjes in Uganda.
kan al bijdragen aan de screening op ondervoeding voor 5 kindjes in Uganda.
Kies zelf hoeveel jij wilt bijdragen aan goede voeding voor baby’s & moeders wereldwijd.

en tik 'm daarna makkelijk door naar vrienden & familie.

of gebruik dit formulier:

* Dit is een voorbeeld van wat The Hunger Project met jouw bijdrage kan doen. De opbrengst van de campagne wordt ingezet waar deze de grootste impact maakt.

Meer weten?

Vanaf Moederdag (12 mei) tot en met World Hunger Day (28 mei) vraagt The Hunger Project met de campagne ‘Thriving Mothers. Thriving World.’ aandacht voor het belang van goede voeding voor vrouwen en kinderen. Heb je een vraag hierover? Die beantwoorden wij graag:
Vanaf Moederdag (12 mei) tot aan World Hunger Day (28 mei) vraagt The Hunger Project met de internationale campagne ‘Thriving Mothers. Thriving World.’ aandacht voor het belang van goede voeding voor vrouwen en kinderen.

Een goed leven begint met goede voeding. In de eerste 1.000 dagen van ons leven – van conceptie tot de 2e verjaardag – speelt voedsel een essentiële rol.

The Hunger Project maakt zich daarom sterk voor gezonde voeding voor jonge kinderen maar ook zwangere en borstvoedende vrouwen.

De schadelijke effecten van ondervoeding worden namelijk doorgegeven van moeder op kind. Want ondervoede moeders brengen ondervoede baby’s ter wereld. En deze effecten zijn vaak onomkeerbaar: van een verminderde hersenontwikkeling tot blijvende groeiachterstand.

The Hunger Project wil deze vicieuze cirkel doorbreken en investeert daarom in goede moeder- en kindzorg in 13 landen in Zuid-Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Lees meer over World Hunger Day en de campagne.
Jouw bijdrage gaat naar het werk van The Hunger Project. De screening van kinderen op ondervoeding Uganda is een van de vele voorbeelden van wat The Hunger Project met jouw bijdrage kan doen! De opbrengst van de campagne wordt ingezet waar deze de grootste impact maakt. Wist je dat wij ook:

  • Zwangere vrouwen in Bangladesh voorlichting geven over het belang van gezonde voeding tijdens de belangrijke eerste 1.000 dagen van een mensenleven?
  • Het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso controleren, en ingrijpen waar nodig?
  • Moeders in Senegal opleiden, die vervolgens kookdemonstraties voor andere moeders organiseren;
  • Vrouwelijk leiders in Indiase dorpsraden trainen, die er onder andere op toezien dat de Angawadi’s (consultatiebureaus) goed functioneren?
  • Gezonde voeding en het gebruik van lokale beschikbare superfoods – zoals moringa – promoten?
  • Gezondheidsklinieken in Ghana bouwen zodat zwangere vrouwen daar voor controles terecht kunnen en onder toezicht bevallen?
Lees meer over onze activiteiten in de eerste 1.000 dagen van een mensenleven.
The Hunger Project is een internationale non-profit organisatie – erkend door het CBF – en werkt in 22 landen wereldwijd aan een duidelijk doel: honger de wereld uit.

Wij geloven dat een wereld zonder honger écht haalbaar is. Door mensen in Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika te trainen en te begeleiden, ondersteunen wij hen om zelf een toekomst op te bouwen zonder honger.

Lees meer over The Hunger Project.

The Hunger Project ondersteunt (zwangere) vrouwen en kinderen wereldwijd – vooral tijdens de eerste 1.000 dagen van een mensenleven is goede voeding cruciaal.

Wanneer een kind in die kritieke periode, vanaf de 1e dag van de zwangerschap dus, voldoende vitaminen en mineralen krijgt, plukt het daar een leven lang de vruchten van.

Een paar voorbeelden van onze activiteiten in 13 landen in Zuid-Azië, Latijns-Amerika en Afrika:

  • Zwangerschapscontroles in gezondheidsklinieken faciliteren.
  • Het gewicht van jonge kinderen controleren en ingrijpen wanneer nodig.
  • Moeders opleiden, die vervolgens kookdemonstraties voor andere moeders organiseren.
  • Zwangere vrouwen voorlichten over het belang van gezonde voeding voor henzelf én voor hun aanstaande kroost.
  • Gemeenschappen ondersteunen zodat zij hun recht op gezond voedsel bij hun lokale overheid kunnen claimen.

Meer over onze activiteiten in de eerste 1.000 dagen.

The Hunger Project richt zich op de armste gebieden op het platteland van 13 landen. Mensen op het platteland hebben vaker honger dan mensen die in steden wonen. En vooral vrouwen op het platteland worden hard getroffen.

Vaak ontbreken op het platteland basisvoorzieningen zoals schoon water, onderwijs, gezondheidszorg, vervoer, en communicatiemiddelen. De mensen hebben daardoor een lagere levensverwachting en minder invloed op de overheid.

Lees meer over onze aanpak.

Bekijk dan eens onze Frequently Asked Questions. Of neem contact met ons op, we helpen je graag!